BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank’a 30 milyon Euro yurt dışı kaynak----

Şekerbank’a 30 milyon Euro yurt dışı kaynak

Şekerbank’a 30 milyon Euro yurt dışı kaynak
12 Ocak 2022 - 11:55 www.finansgundem.com

Şekerbank, Hollanda Kalkınma Finansman Kurumu (FMO) ile sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı kapsamında KOBİ ve çiftçilerin desteklenmesi amacıyla 30 milyon Euro tutarında kredi anlaşması imzaladı.

Kuruluşundan bu yana 68 yıldır üretime ve kırsal kalkınmaya verdiği desteği sürdüren Şekerbank, kalkınma odaklı uluslararası finans kuruluşları ile olan köklü ilişkisi doğrultusunda yeni bir kaynak daha edinerek, Hollanda Kalkınma Finansman Kurumu (FMO) ile 30 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı. Söz konusu kredi, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı kapsamında Şekerbank'ın Türkiye genelindeki KOBİ ve çiftçi müşterilerinin desteklenmesi amacıyla kullanılacak.

Aybala Şimşek: Uluslararası finans kuruluşları, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemeye devam ediyor

Şekerbank Strateji ve Finansal Kurumlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aybala Şimşek, Şekerbank’ın yalnızca bugün değil geçmişten bu yana sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı amacıyla çiftçiye, üretime, enerji verimliliğine, Anadolu’daki KOBİ’lere verdiği desteğin uluslararası Finans kuruluşları tarafından takdir edildiğinin altını çizerek konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “FMO’dan edinilen bu kaynak, Şekerbank’ın üretim ve Anadolu odaklı faaliyetlerine verilen değeri gösterirken aynı zamanda Türkiye ekonomisine olan güveni de teyit etmektedir. Anadolu’daki çiftçi ve KOBİ’lerin finansmana erişimini yaygınlaştırmak amacıyla imzalanan söz konusu kredi anlaşmasıyla bir kez daha gördük ki, uluslararası finans kuruluşları Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemeye devam ediyor. Şekerbank olarak üstlendiğimiz 68 yıllık Anadolu bankacılığı misyonunun bilincinde olarak, önümüzdeki dönemde de üretimi desteklemeye, sürdürülebilir ve her kesimi kucaklayan kapsayıcı finansmana öncelik vermeye devam edeceğiz.”

Kredi anlaşması ile ilgili olarak FMO tarafından yapılan açıklamada, Şekerbank’ın Anadolu bankacılığı misyonuna, sürdürülebilir kalkınma alanındaki faaliyetlerine ve öncü rolüne, çiftçi ve KOBİ’lere yönelik uzmanlığına vurgu yapılarak şu bilgilere yer verildi: “Şekerbank'ın üreticiler ve tarım tedarik zincirindeki KOBİ'lerle olan uzun vadeli ilişkisi, FMO’nun stratejisiyle uyum sağlamaktadır. Bu stratejik uyum, FMO ve Şekerbank'ın 10 yılı aşkın iş birliğinin temel belirleyicisi olmaktadır.”

Şekerbank’tan emeklilere 3.000 TL’ye varan promosyon

Şekerbank’tan “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı”

Şekerbank, 30 milyon euro kredi aldı