BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank ve Vodafone güçlerini birleştirdi----

Şekerbank ve Vodafone güçlerini birleştirdi

Şekerbank ve Vodafone güçlerini birleştirdi
25 Ocak 2016 - 13:00 www.finansgundem.com

Vodafone ve Şekerbank, Vodafone Çiftçi Kulübü çatısı altında kurulan “Dijital Çiftçi, Kazanan Çiftçi” platformu kapsamında işbirliğine gitti

Çiftçilerin dijitalleşmesini ve finansal kaynaklara erişimini kolaylaştırmak için gerçekleştirilen işbirliği ile Şekerbank, “Aile Çiftçiliği Bankacılığı” kapsamındaki finansman ürünlerinde, Vodafone Çiftçi Kulübü üyelerine %15’e varan faiz indirimi sunuyor. Çiftçiler ayrıca, Vodafone cep telefonu faturalarını da faizsiz ve hasat zamanında ödeyebiliyor.
 
25 Ocak 2016 – Vodafone Çiftçi Kulübü ile çiftçileri dijitalleştirerek, verimliliklerini ve kârlılıklarını artırmayı hedefleyen Vodafone, Şekerbank ile işbirliğine gitti. Buna göre Şekerbank, üretimin sürdürülebilirliği için çiftçiler toprağını, köyünü bırakıp gitmesin diye başlattığı “Aile Çiftçiliği Bankacılığı” kapsamındaki finansman ürünlerinde, Vodafone Çiftçi Kulübü üyelerine %15’e varan faiz indirimi sunuyor. İşbirliği kapsamında çiftçiler ayrıca, Vodafone cep telefonu faturalarını da faizsiz ve hasat zamanında ödeyebiliyor.
Vodafone, 2009 yılında hayata geçirdiği, Türkiye’nin ilk çiftçi odaklı sosyal iş modeli Vodafone Çiftçi Kulübü’nü geliştirmeye devam ediyor. Vodafone, dünyada ise 5 Vodafone ülkesinde daha kullanılmaya başlanan programı, yeni geliştirdiği “Dijital Çiftçi, Kazanan Çiftçi” platformu ile bir adım ileriye taşıyor. Platform kapsamında, Vodafone ve Şekerbank işbirliğiyle, çiftçilerin finansal kaynaklara erişiminin kolaylaştırılarak finansal anlamda güçlenmelerine de katkıda bulunulması hedefleniyor.
 
Ender Buruk: “Türkiye’nin en kapsamlı çiftçi programını sunuyoruz”
 

Türkiye’de istihdama katkısı %20, ekonomideki ağırlığı da %7’nin üzerinde olan tarım sektörünün ekonomi içindeki rolüne ve kırsal kalkınmadaki stratejik önemine dikkat çeken Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:
 
“Tarım, kırsal kalkınmanın da ötesinde bugün bütün ekonomilerin vazgeçilmez bir itici gücü. Artık, dünyadaki rekabet üstünlüğü çiftçinin refahı ile doğru orantılı. Uluslararası alanda daha rekabetçi bir tarım sektörü oluşturulmasının ve çiftçilerin refah seviyesinin yükseltilmesinin yolu ise dijitalleşme ile elde edilecek verimlilik artışından geçiyor. Vodafone olarak, Dijital Dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda Vodafone Çiftçi Kulübü ile 7 yıldır Türkiye’de tarımın dijitalleşmesine öncülük etmek için çalışıyoruz. Program kapsamında sunduğumuz hizmetlerle, tarife ve kampanyalarla sınırlı kalmayıp, çiftçilerimizin hayatını çok daha geniş bir ölçekte etkilemeyi hedefliyoruz. Geçen yıl itibarıyla ‘Tarımda Türk Reçetesi’ olarak dünyaya örnek olan programımız; Hindistan, Gana, Kenya, Tanzanya ve Yeni Zelanda olmak üzere 5 Vodafone ülkesinde daha kullanılmaya başlandı. Programımız ayrıca, tüm dünyadaki mobil operatörlerin haklarını temsil eden, sektörümüzün en önemli kuruluşlarından GSMA tarafından bir vaka çalışması olarak ele alındı ve dünyadaki diğer GSM operatörlerine örnek gösterildi. Şimdi programımızı çiftçilere tam destek sağlamak amacıyla güçlü işbirlikleri ile yeni bir aşamaya taşıyoruz. Kurduğumuz ‘Dijital Çiftçi, Kazanan Çiftçi’ platformu çatısı altında ilk işbirliğimizi Şekerbank ile gerçekleştirdik. Bu işbirliğiyle, çiftçimizi finansal anlamda daha güçlü kılmayı hedefliyoruz. ‘Dijital Çiftçi, Kazanan Çiftçi’ platformumuz ile Vodafone Çiftçi Kulübü’nün kapsamını genişleterek, halihazırda Türkiye’nin en güçlü sosyal iş modelleri arasında yer alan programımızda yeni bir sayfa açmanın heyecanını yaşıyoruz.”
 
Gökhan Ertürk: “Tarımsal üretimi artırmaya yönelik projeler oluşturmaya devam edeceğiz”

 
Şekerbank Perakende Bankacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de 62 yıl önce, Anadolu’da yüz binlerce pancar kooperatifi üyesi çiftçinin birikimleriyle tarımı ve kırsal kalkınmayı desteklemek için kurulan Şekerbank’ın, bugün de faaliyetlerini aynı amaç doğrultusunda “Anadolu Bankacılığı” misyonuyla yürüttüğünü ifade etti. Ertürk, tarım bankacılığının Şekerbank’ın DNA’sında bulunduğunu belirterek, “Çiftçimizi sadece müşteri değil, çalışanlarımızın anne-babası, hasadını bize emanet eden yol arkadaşı olarak görüyoruz” dedi. Şekerbank olarak, üretimin sürdürülebilirliği için çiftçiler toprağını, köyünü bırakıp gitmesin diye 2014 yılı sonunda “Aile Çiftçiliği Bankacılığı”nı başlattıklarını ve bu kapsamda ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldüklerini hatırlatan Ertürk, proje ile küçük arazilerin birleştirilmesini sağlamayı, tarımsal üretimde verimliliği artırmayı, kolektif tarımı özendirmeyi ve yerel kültürün yok olmasını önlemeyi amaçladıklarını kaydetti. “Aile Çiftçiliği Bankacılığı” ile tarım bankacılığında sektörün üzerinde büyüme göstermeye devam ettiklerini vurgulayan Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aile Çiftçiliği Bankacılığı kapsamında Kasım 2014 olan kampanya başından bu yana çiftçi ailelere yaklaşık 500 milyon TL finansman sağladık. Son bir yılda Türkiye’nin dört bir yanında 20 bini aşkın çiftçi ailesine ilk kez finansman sağlayan Bankamız, Türkiye genelinde sayıları 350 bine yaklaşan çiftçi müşterisine ulaşarak kuruluşundaki tarımın finansmanı misyonunu yerine getirmeye devam etmektedir.” Gökhan Ertürk, sürdürülebilir tarıma destek kapsamında bugüne kadar birçok çalışmaya imza attıklarını belirtirken, Vodafone ile başlattıkları işbirliğini daha da geliştirdiklerini, bu kapsamda çiftçilerin, finansman kaynaklarına dijital bankacılık aracılığıyla daha hızlı, kolay ve uygun koşullarda ulaşmasını sağladıklarını, giderlerini yönetmelerine yardımcı olduklarını kaydetti.
 
Kredi ürünlerinde %15’e varan indirim
 

Vodafone ve Şekerbank, Türkiye'de bankacılık ve GSM sektörlerinde bir ilk oluşturarak 5 yıl önce gerçekleştirdikleri işbirliğini daha da geliştirerek tarımsal üretimin artmasına ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmaya devam ediyor. Şekerbank, işbirliği ile çiftçilerin, kırsal kalkınmaya destek olmak için başlattığı ve dünyada bir ilk olan “Aile Çiftçiliği Bankacılığı” kapsamında finansman ihtiyaçlarını daha hızlı, kolay ve uygun koşullarda karşılamasına, cep telefonu faturalarını da hasat zamanında ödemesine imkân sağlıyor.

İşbirliği ile Şekerbank, Vodafone Çiftçi Kulübü üyelerine; tarla büyütmeden enerji verimliliği yatırımlarına kadar finansman imkânı sağladığı “Aile Çiftçiliği Bankacılığı” ürünlerinde %10 Faiz indirimi sunuyor. Kredi başvurusunu Vodafone Çiftçi Kılavuzu uygulaması ya da SMS kampanyası üzerinden yapanlara da %15 faiz indirimi imkânı sağlanıyor. Vodafone Çiftçi Kulübü üyesi olan çiftçiler, Vodafone cep telefonu faturalarını da faizsiz ve yılda bir kere hasat zamanında ödeyebiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)