BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank, Sorumlu Bankacılık Prensipleri'nin kurucu imzacılarından oldu----

Şekerbank, Sorumlu Bankacılık Prensipleri'nin kurucu imzacılarından oldu

Şekerbank, Sorumlu Bankacılık Prensipleri'nin kurucu imzacılarından oldu
23 Eylül 2019 - 12:47 www.finansgundem.com

Şekerbank, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) tarafından hayata geçirilen Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ne (Principles for Responsible Banking) dünyadan kurucu imzacı olarak katılan 130 bankadan biri oldu.

Şekerbank, Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ni imzalayarak, sürdürülebilirliğin, faaliyetlerinin ve stratejilerinin merkezinde olduğunu bir kez daha teyit etti.

Sürdürülebilirlik stratejisini ve iş hedeflerini uluslararası ilke ve taahhütler çerçevesinde geliştirerek, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanında öncü bir rol üstlenen Şekerbank, bu alandaki çalışmaları kapsamında Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) tarafından hayata geçirilen Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin (Principles for Responsible Banking) kurucu imzacılarından biri oldu.

Dünya çapında toplam aktif büyüklükleri 47 trilyon doları aşan 130 bankanın kurucu imzacı olduğu Sorumlu Bankacılık Prensipleri, 22 Eylül'de New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında lanse edildi.

Şekerbank, Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin altına attığı imza ile dünyanın dört bir yanından 130 bankanın yer aldığı koalisyona katılarak sürdürülebilir bir geleceğin inşasında önemli bir rol alma taahhüdünde bulundu.

Sürdürülebilir bankacılık endüstrisinin gelişimi için tek bir çerçeve sağlayan prensipler; uyum, etki ve hedef belirleme, müşteriler, paydaşlar, yönetişim ve kültür, şeffaflık ve hesap verebilirlik olmak üzere altı ana konuyu ele alıyor. Ayrıca bankacılık sektörünün sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmedeki sorumluluğu pekiştirilirken, sektörün BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve 2015 Paris İklim Anlaşması ile uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor.

Erdal Erdem: “66 yıldır sürdürülebilir kalkınmanın finansmanında öncü rol üstleniyoruz”

“Sorumlu Bankacılık Prensipleri”nin kurucu imzacısı olmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Şekerbank Genel Müdürü Erdal Erdem, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Anadolu’daki yüzbinlerce ciftcinin üretime dayalı ekonomik kalkınmayı ve sürdürülebilir tarımı desteklemek için kurdukları Şekerbank, 66 yıldır sorumlu bankacılık anlayışı ile sürdürülebilir kalkınmanın finansmanında öncü rol üstlenmektedir. Sürdürülebilir kalkınma misyonunu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda geliştiren Bankamız, 2015 yılında faaliyetlerini söz konusu hedefler altında gruplamıştır. Bankamız şimdi de kuruluş misyonumuzun bir gereği olarak, “Sorumlu Bankacılık Prensipleri”nde kurucu imzacı olarak yerini almıştır. Şekerbank olarak toplumsal gelişime, doğamızı korumaya ve refahı artırmaya yönelik örnek bir bankacılık modeli sunmaya, sağladığımız sosyal ve çevresel faydayı artırmaya ve taahhütlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kanı kara23 Eylül 2019 13:58

    Personelinden sorumlu olması gereken bir banka

  • Hüseyin YILDIRIM23 Eylül 2019 13:27

    Şekerbank olarak güzel bir çalışma ancak öncelikle banka yurt içi şube çalışmalarını ve ağırlık vereceği sektörleri daha net belirlemesinde ve gözden geçirmesinde yarar var.Mevcut bankaların seviyesinde bir rekabete sahip olması tabana yaygın kobilerde hizmet anlayış ve yapısını acilen gözden geçirmelidir.kOBİLERİN banka portföyünde banka sıralamasını sorgulamasında da yarar var zira çok eski ve köklü olmak ile sürdürülebilir olmak bir bütündür.