BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKulisŞekerbank Nobel ödüllü ekonomisti getiriyor----

Şekerbank Nobel ödüllü ekonomisti getiriyor

Şekerbank Nobel ödüllü ekonomisti getiriyor
29 Mayıs 2014 - 15:46 www.finansgundem.com

Şekerbank, dünyaca ünlü Nobel Ekonomi Ödüllü Prof. Robert J. Shiller'i ağırlamaya hazırlanıyor

Şekerbank, dünyanın en önemli ekonomistlerinden biri olarak kabul edilen ve 2013 yılında Nobel Ekonomi Ödülü’nü almaya hak kazanan Prof. Robert J. Shiller’i 17 Haziran’da Türkiye’de ağırlayacak. Yale Üniversitesi’nin en üst akademik seviyesi olan ‘sterling’ unvanına sahip Prof. Shiller, Şekerbank’ın 60. kuruluş yılı kapsamında düzenleyeceği ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’ nda konuşacak.
 
60 yıl önce kuruluşundaki kırsal kalkınma ve tasarruf temelli iktisadi kalkınma hedefini, bugün sürdürülebilir kalkınma perspektifinde geliştiren Şekerbank, 17 Haziran’da önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek ‘Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı Konferansı’nın konuğu ise Yale Üniversitesi’nde kendi alanında en iyi sayılı profesöre verilen ve en üst akademik seviyeyi ifade eden ‘sterling’ unvanlı 2013 Nobel ekonomi ödülü sahibi Prof. Robert J. Shiller olacak.

ABD'li iktisatçı Robert James Shiller, halen Yale Üniversitesi'nde sterling ekonomi profesörüdür ve dünyada iktisat bilimine en etkin yazılı katkı yapan 1849 iktisatçı arasında 79. sırada yer almaktadır. ABD’deki finansal balon öngörüleriyle dikkat çeken Shiller, ABD’de konut alanındaki en önemli göstergelerden biri olan S&P Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi’nin de kurucusudur. Hazırlayıp yayımlamış olduğu teorik yazılarında başlıca şu konuları ele alıp incelemiştir: Finansal piyasalar, finansal yenilikler; davranışsal iktisat; gayrimenkul emlak; istatistiksel metotlar; piyasalara karşı kamunun davranışları, fikirleri ve etik yargıları.

Prof. Shiller, 2013 yılında "aktif varlık fiyatlarının empirik olarak analizi" üzerine Lars Peter Hansen ve Eugene Fama ile birlikte yapmış olduğu çalışmayla Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanmıştır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)