BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank kârını açıkladı----

Şekerbank kârını açıkladı

Şekerbank kârını açıkladı
07 Kasım 2013 - 17:54 www.finansgundem.com

Mali tablolarını açıklayan Şekerbank T.A.Ş.’nin ilk dokuz aylık net karı 130.8 milyon TL oldu

30.09.2013 tarihli konsolide olmayan mali tablolarını açıklayan Şekerbank T.A.Ş.’nin ilk dokuz aylık net karı 130.8 milyon TL oldu. Üçüncü çeyrek itibarıyla Şekerbank’ın aktif büyüklüğü yıllık bazda yüzde 21 artışla 17,8 milyar TL’ye ulaşırken, toplam aktiflerin yüzde 71’ini krediler oluşturdu.
Eylül sonu bilançosuna göre toplam kredi hacmi 12,7 milyar TL’ye yükselen Şekerbank’ın bu kalemdeki yıllık artış oranı yüzde 33, yıl başından bu yana gerçekleşen artış oranı ise yüzde 26 oldu.  
30.09.2013 solo bilanço verilerine göre Şekerbank T.A.Ş.’nin mevduat büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla 11,9 milyar TL’ye ulaştı. Aynı dönemde bankanın toplam özkaynak büyüklüğü yüzde 12 artışla 1,9 milyar TL’ye yükseldi.

Meriç Uluşahin: “Ticari kredilere ayırdığımız pay ile liderliğimizi sürdürüyoruz”
Şekerbank T.A.Ş.’nin 30.09.2013 tarihli konsolide olmayan bilançosuna ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, bankanın geçmişten bu yana kendi portföyünde ticari kredilere verdiği öneme değinerek, “Eylül sonu bilançomuzun yüzde 71’ini oluşturan kredilerimizin neredeyse tamamını çiftçimize, işletmelere, KOBİ’lere ve ticari firmalara, yani üretime aktardık. 30.09.2013 itibarıyla toplam kredi portföyümüz içinde ticari kredilere ayırdığımız yüzde 87 pay ile ticari kredilerin portföy içindeki payı açısından sektörde lider konumdayız” dedi.

Uluşahin: “Kuruluş misyonumuzu yerine getiriyoruz”
Uluşahin, bu yapının sektörde ticari kredilere ağırlık verilen günümüze ilişkin bir husus olmadığını, her dönemde Şekerbank için üretime yönelik kredilerin önem taşıdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Şekerbank, 60 yıl önce kuruluşunda belirlenen üretimi destekleme misyonunu bugüne dek korumayı başarmıştır. Şekerbank’ın kredilere ve özellikle üretime yönelik kredilere ağırlık vermesi sadece bugüne özgü bir durum değildir. Sektörümüzün aktif portföyünün büyük kısmının menkul kıymetlerden oluştuğu zamanlarda da Şekerbank kredilere ağırlık vermiş, gerçek bankacılık faaliyetleri ile üretenin yanında yer almıştır. Bugün de 71 il ve 97 merkez dışı ilçedeki şubelerimizle Türkiye’nin dört bir yanındaki üretenleri destekliyor, kuruluş misyonumuzu yerine getiriyoruz.”


Şekerbank’ın 30.09.2013 Tarihli Konsolide Olmayan Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler:

Toplam Aktifler: 17,8 milyar TL                    
Toplam Krediler: 12,7 milyar TL   
Toplam Mevduat: 11,9 milyar TL                  
Özkaynaklar: 1,9 milyar TL                           
Net Kar: 130,8 milyon TL                                  
Mevduatın Krediye Dönüşüm Oranı: % 107
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)