BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank esnafla buluştu----

Şekerbank esnafla buluştu

Şekerbank esnafla buluştu
20 Haziran 2013 - 16:18 www.finansgundem.com

Şekerbank, Ahiler diyarı Kırşehir’de 800 yıl önce başlatılan ‘Ahi pilavı’ geleneğini yaşatmak için esnafla buluştu

‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu kapsamında her ayın 15’ini ‘Esnafın Günü’ ilan eden Şekerbank, Ahiler diyarı Kırşehir’de 800 yıl önce başlatılan ‘Ahi pilavı’ geleneğini yaşatmak için esnafla buluştu.
Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk’ün katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte yüzlerce Kırşehirli esnaf Ahi Evran-ı Veli’nin 800 yıl önce başlattığı Ahi pilavı için Kırşehir Anıt Meydanı’nda buluştu.  
Şekerbank’ın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Geleneksel Kırşehir Ahi Pilavı’nda konuşan Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, Türkiye genelinde 400 bine yakın esnafa ulaştıklarını söyledi. Esnafın mahalle kültürü ve toplumsal değerlerin devamlılığındaki rolüne vurgu yapan Yıldız,“Esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye tüm kamuoyuna bir çağrıda bulunuyoruz; her ayın 15’inde mahallenizin esnafından alışveriş yapın, diyoruz. Bu çağrımızı duyurmak için Anadolu’yu il il geziyor, esnafımızla buluşuyoruz” dedi.
Esnaf ve küçük işletmelere özel tabana yaygın bankacılıkta köklü bilgi birikimine sahip Şekerbank, 60’ıncı kuruluş yılında Türkiye’de ilk ve tek olan esnafa özel ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesinin dördüncü ayında Kırşehir esnafıyla buluştu. Şekerbank, düzenlenen bir törenle Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü imzaladı. Projenin uygulanmaya başladığı 15 Şubat tarihinden bu yana geçen dört ayda Türkiye genelinde 377 esnaf odası ile protokol imzalayan Şekerbank, böylece yaklaşık 151 bin esnafa ulaşmış oldu. Anadolu’daki esnaf odaları ile imzalanan protokoller kapsamında bölge esnafına özel ürünler de sunan Şekerbank, Kırşehirli Birlik üyesi esnaf-sanatkârlara, aylık eşit taksit ödemeli, 4 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli seçenekli ticari kredi imkânı tanıyor.
Şekerbank Ahi pilavında esnaf ile buluştu
‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü, bugün düzenlenen törenle, Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk tarafından imzalandı. İmza töreninden sonra Kırşehir esnafına dayanışmanın, birlik ve beraberliğin sembolü olan Ahi pilavından ikram edildi. Kırşehir Anıt Meydanı’nda kurulan pazarda Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve  Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk Ahi pilavı ikramında esnaf ile bir araya geldiler.
Şekerbank’ın ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu kapsamında, tüketicilerin her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapması teşvik edilerek, esnafın iş hacminin artması, böylece kapılarının hep ‘açık’ kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde ve Türkiye genelindeki 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile 3 bin 100 Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı kapsayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu’nun (TESK) desteğiyle başlatılan ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesi, özel sektör, kamu, STK ve tüketicileri esnafla buluşturan bir platform özelliği taşıyor. Şekerbank, bu platform kapsamında esnafa fayda sağlayacak birçok işbirliği gerçekleştirmeyi, proje, ürün ve hizmet sunmayı planlıyor.
“Ahilik geleneği milli kültürümüzün önemli bir parçasıdır”
Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız yaptığı konuşmada ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesini “Mahallemizi mahalle yapan esnafımız için el ele verelim, siz de yarın mahalle esnafınızdan alışveriş yapın, kapıları hep açık kalsın” mesajı ile hayata geçirdiklerini belirtti. Projeye verdikleri destekten ötürü Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne teşekkür eden Halit Haydar Yıldız, “Ahi Evran-ı Veli’nin 800 yıl önce başlattığı Ahi pilavı geleneğini yaşatmaya katkımız olduğu için çok mutluyuz. Ahilik geleneği milli kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Şekerbank ‘Anadolu bankacılığı’ misyonu ile bu değerlerimize sahip çıkmaya ve esnafımızın yanında olmaya devam edecektir.” dedi.
Esnaf için yeni projeler yolda
Her ayın 15’inde tüketicilerin esnaftan alışveriş yapması hedefi ile Şekerbank’ın 60’ıncı kuruluş yılı boyunca birçok saha aktivitesi ve kampanyalar düzenlendiğini kaydeden Yıldız, “Proje kapsamında, yakın zamanda esnafın işlerini kolaylaştırarak, rekabet avantajlarını artıracak ve onları teknolojiye, değişime açacak yeni ürünler sunacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile esnafın uluslararası standartta hizmet verebilmesi için farklı projeler de geliştireceğiz.” dedi.
Projenin uygulamaya başladığı 15 Şubat tarihinden bu yana geçen dört ayda, banka olarak Türkiye genelinde 377 esnaf odası ile ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü imzaladıklarını ve ülke çapında yaklaşık 151 bin esnafa ulaştıklarına dikkat çeken Halit Haydar Yıldız, “Dört ayda gerçekleşen bu performans ülke genelinde oluşturulmaya çalışılan bilincin ve bu platformun, halkımız ve esnafımız tarafından ne kadar büyük bir samimiyetle sahiplenildiğinin ifadesidir. Bugün Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ile imzaladığımız protokol ile somutlaşan aynı samimiyet, Kırşehirli esnaf ve tüketicilerimizi aynı platformda buluşturacak ve inanıyorum ki oluşacak ortak sinerji, Kırşehir’in ekonomik dinamizmini daha da yukarılara taşıyacaktır” şeklinde konuştu.
“400 bin esnafı kucaklayan bir bankayız”
Kökleri bin yıl öncesine uzanan ve ‘Ahilik’ geleneğinin temsilcisi olan, bugün sayıları 2 milyonu aşan esnafın ülkemiz ekonomisindeki önemli payına işaret eden Halit Haydır Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün toplam kredi portföyümüzün yüzde 15’ini esnaf ve mikro işletmelere kullandırdığımız krediler oluşturuyor. Bu oran sektörde yüzde 7,8 civarındadır. Sektör 2012 yılında toplam esnaf ve mikro işletme kredilerinde yüzde 15 büyüme sağlarken bu oran Şekerbank’ta yüzde 44 olmuştur. Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin esnafa ulaşıyoruz. Bu 400 bin esnafın 20 bini, geliştirdiğimiz nakit akışına dayalı kredilendirme yöntemi ile ilk kez bankacılıkla tanıştı. Toplum bankacılığı misyonumuzla esnaf kredileri pastasını büyütüyor, bankacılık hizmetlerinden faydalanan tabanı genişleterek üretimi destekliyoruz.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)