BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank 2014 kârını açıkladı----

Şekerbank 2014 kârını açıkladı

Şekerbank 2014 kârını açıkladı
25 Şubat 2015 - 19:51 www.finansgundem.com

Şekerbank'ın yıl sonu net kârı, bir önceki yıla göre yüzde 12 artarak 247,7 milyon lira olarak gerçekleşti

Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre; aktif büyüklüğünü son bir yılda yüzde 13 artışla 22,3 milyar liraya yükselten Banka'nın toplam özkaynakları da yüzde 17 artarak, 2,5 milyar liraya ulaştı. 

Son 3 yılda 40 yeni şube açarak, Anadolu'daki şube ağını daha da genişleten Şekerbank'ın, 2014'ün Aralık ayı itibarıyla 15 milyar lirayı aşan toplam kredi hacminin yüzde 89'unu üretime; yani çiftçi, esnaf, işletme ve ticari firmalara verilen krediler oluşturdu.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, tüm sektörün esnaf ve tarım bankacılığına odaklandığı 2014 yılında, "Anadolu Bankacılığı" misyonuyla Şekerbank farkını hissettirdiklerini kaydederek, "Kuruluş misyonu tarımı desteklemek olan ve bugün faaliyet gösteren tek özel banka olarak 'Aile Çiftçiliği Bankacılığı'nı başlattık. Çiftçimiz ailesiyle birlikte toprağını bırakıp gitmesin, yerel üretim artsın diye çalıştık. Geleceğimizin teminatı tarımı, sadece kırsal nüfusun değil, kentli insanın da gündemine taşıdık" dedi. 

Türkiye'de tek olan kredilendirme süreçleriyle üreteni desteklediklerini, binlerce esnaf ve çiftçiye finansman sağladıklarını vurgulayan Yıldız, bu alanlardaki çalışmalarının rakamlara da yansıdığını belirterek şunları kaydetti: 

"Küçük esnaf kredilerinde 2014 yılında yüzde 54 büyüdük. Mikro işletme, esnaf kredilerinin son bir yıllık pazar gelişimi ise yüzde 26 oldu. Tarım kredilerinde ise 2014 yılında, sektör yüzde 26 seviyelerinde büyürken, Şekerbank yüzde 53 büyüme kaydetti. Kısacası, tarım ve esnaf bankacılığında sektörün iki katından fazla büyüyerek üretime desteğimizi sürdürdük." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)