BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank 2. çeyrek karını açıkladı----

Şekerbank 2. çeyrek karını açıkladı

Şekerbank 2. çeyrek karını açıkladı
10 Ağustos 2015 - 17:51 www.finansgundem.com

Şekerbank 2015 yılı 2. çeyrek konsolide olmayan finansallarını açıkladı

Şekerbank T.A.Ş, yılın ilk altı ayda 62,7 milyon lira net kar elde etti.

Şekerbank'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın, 30 Haziran tarihli konsolide olmayan mali tabloları açıklandı. Buna göre Şekerbank'ın yılın ilk yarısında net karı 62,7 milyon TL olarak gerçekleşti.

30 Haziran itibarıyla toplam kredi hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 15,5 milyar TL'ye yükselen Şekerbank'ın aktif büyüklüğü ise 22,3 milyar TL'ye ulaştı.

 İlk altı ay sonu itibarıyla Şekerbank'ın mevduat hacmi 14,3 milyar TL'ye yükselirken, bankanın özkaynak büyüklüğü önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 artışla 2,5 milyar TL'ye yaklaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, kuruluş misyonu üretimi desteklemek olan Şekerbank'ın, sadece bu yılın ilk yarısında 15 bine yakın çiftçi ailesine ilk kez finansman sağladığını belirtti.

Yıldız, üretimin sürdürülebilirliği için "çiftçiler toprağını, köyünü bırakıp gitmesin diye" 2014 yılında sunmaya başladıkları Aile Çiftçiliği Bankacılığı ile bu yılın ilk yarısında da tarım kredilerinde sektörün üzerinde büyümeye devam ettiklerini anlattı.

Yılın ilk altı ayında sektör tarım kredilerinde yüzde 16,6 büyürken, Şekerbank'ın yüzde 21'in üzerinde büyüme gösterdiğine dikkati çeken Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Enerji tasarrufunu yaygınlaştırmak ve doğal kaynakların sürdürülebilirliğine destek olmak için geliştirdiğimiz EKOkredi ile 2009'dan bu yana esnaf, bireysel ve KOBİ olmak üzere tüm segmentlerde farklı enerji verimliliği yatırımları için 613 milyon TL finansman sağladık, toplamda 69 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufuyla tanıştırarak 95 bine yakın konutun yalıtımını finanse ettik. Enerji verimliliğinin finansmanındaki öncü rolümüzü bu yıl da sürdürerek bu alandaki yatırımları daha çok tabana yaymak için EKOkredi kapsamında yeni reel sektör işbirliklerine imza attık. 2015'in ilk altı ayında EKOkredi ile 13 bin 669 konutun uygun koşullarda finansmanını sağlayarak apartman yönetimlerini ve bireyleri enerji tasarrufuyla tanıştırmaya devam ettik."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)