BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞekerbank 160 bin esnafa ulaştı----

Şekerbank 160 bin esnafa ulaştı

Şekerbank 160 bin esnafa ulaştı
15 Mayıs 2013 - 15:28 www.finansgundem.com

Şekerbank üç ayda 373 esnaf odası ile protokol imzalayarak yaklaşık 160 bin esnafa ulaştı

Şekerbank, 60’ıncı kuruluş yılında esnafa özel ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesinin üçüncü ayında Manisa esnafıyla buluştu. Şekerbank, düzenlenen bir törenle Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü imzaladı. Projenin uygulanmaya başladığı 15 Şubat tarihinden bu yana geçen üç ayda Türkiye genelinde 373 esnaf odası ile protokol imzalayan Şekerbank, böylece yaklaşık 160 bin esnafa ulaştı.
‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde bugün düzenlenen törenle, Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız ve Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Geriter tarafından imzalandı. İmza töreni sonrasında ise Manisa Çarşı’daki esnaf ziyareti ile projeyle ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.
Şekerbank’ın ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu kapsamında, tüketicilerin her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapması teşvik edilerek, esnafın iş hacminin artması, böylece kapılarının hep ‘açık’ kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde ve Türkiye genelindeki 82 Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile 3 bin 100 Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı kapsayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) desteğiyle başlatılan ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesi, özel sektör, kamu, STK ve tüketicileri esnafla buluşturan bir platform özelliği taşıyor. Şekerbank, bu platform kapsamında esnafa fayda sağlayacak birçok işbirliği gerçekleştirmeyi, proje, ürün ve hizmet sunmayı planlıyor.
MAHALLEMİZİ MAHALLE YAPAN ESNAFIMIZ İÇİN EL ELE VERELİM
Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü imza töreninde yaptığı konuşmaya, Manisa’nın, sanayi ve ticarete dayanan ekonomisinin Türkiye ekonomisi içindeki önemini vurgulayarak başladı. ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesini “Mahallemizi mahalle yapan esnafımız için el ele verelim, siz de yarın mahalle esnafınızdan alışveriş yapın, kapıları hep açık kalsın” mesajı ile hayata geçirdiklerini belirten Halit Haydar Yıldız, projeye verdikleri destekten ötürü Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne teşekkür ederek, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti belirtti.
“HEDEFİMİZ, ESNAFIMIZA EN YÜKSEK FAYDAYI SAĞLAMAKTIR”
Esnafın ülkemiz ekonomisindeki önemini vurgulayan Halit Haydar Yıldız, bu bağlamda ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesini geniş katılımlı bir platform olarak büyütme hedeflerini anlattı. Yıldız, “60 yıldır beraber yürüdüğümüz esnafımızın yanında olmak için ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesini gerçekleştiriyoruz. Bu proje, bireylerden kurumlara toplumun tüm kesimlerini içine alan, esnafımız için oluşturulmuş bir platformdur.”
“KAPIMIZ ESNAFA AÇIK PLATFORMU ÜLKE GENELİNDE, TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNCE SAHİPLENİLMİŞTİR”
Her ayın 15’inde tüketicilerin esnaftan alışveriş yapması hedefi ile Şekerbank’ın 60’ıncı kuruluş yılı boyunca birçok saha aktivitesi ve kampanyalar düzenleneceğini kaydeden Yıldız, “Proje kapsamında, esnafın işlerini kolaylaştırarak rekabet avantajlarını artıracak ve onları teknolojiye, değişime açacak yeni ürünler sunacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile de esnafın uluslararası standartta hizmet verebilmesi için farklı projeler de geliştireceğiz.” dedi.
Projenin uygulamaya başladığı 15 Şubat tarihinden bu yana geçen üç ayda, Banka olarak Türkiye genelinde 373 esnaf odası ile ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü imzaladıklarını ve ülke çapında yaklaşık 160 bin esnafa ulaştıklarına dikkat çeken Halit Haydar Yıldız, “Üç ayda gerçekleşen bu performans ülke genelinde oluşturulmaya çalışılan bilincin ve bu platformun, halkımız ve esnafımız tarafından ne kadar büyük bir samimiyetle sahiplenildiğinin ifadesidir. Bugün Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ile imzaladığımız protokol ile somutlaşan aynı samimiyet, Manisalı esnaf ve tüketicilerimizi aynı platformda buluşturacak ve inanıyorum ki oluşacak ortak sinerji, Manisa’nın ekonomik dinamizmini daha da yukarılara taşıyacaktır” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE GENELİNDE, HER AYIN 15’İ ‘ESNAFIN GÜNÜ’
Esnafın, toplumsal değerlerin devamlılığındaki ve kültürel yapımızdaki önemine değinen Halit Haydar Yıldız, “Esnafımızın kapısı hep açık kalsın diye bugün buradan Manisalı vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz; bugün esnafınızdan alışveriş yapın diyoruz. 60’ıncı yılımız boyunca her ayın 15’inde bu çağrımızı yineleyeceğiz. Her ayın 15’ini ‘Esnafın Günü’ ilan ediyoruz. Yıl boyunca bütün enerjimizle, saha ekiplerimizle bu misyonu yerine getirerek, esnafımızı ve ülkemiz ekonomisini destekleyeceğiz” dedi.
Şekerbank’ın Manisa’da, müşterileriyle olan güçlü ilişkisini belirten Halit Haydar Yıldız, Ege Bölgesi’nde, bugün yaklaşık 50 bin esnaf ve mikro işletmeye hizmet sunduklarını söyledi. Yıldız, Şekerbank’ın faaliyetlerinin odağını, “1953 yılında Anadolu’da binlerce üreticinin, girişimcinin küçük birikimleriyle kurulmuş bir banka olarak 60 yıldır ‘Anadolu Bankacılığı’nın lider ismi olduk. Bankacılık hizmetlerinden yeterince faydalanamayan kesimlere ulaştık. Sadece metropollerde değil Anadolu’daki il ve ilçelerde de aktif olduk; yalnızca büyük firmalara değil, esnafımıza, küçük işletmelere de elimizi uzattık. Tüm faaliyetlerimizin ortak paydası toplumsal ve sürdürülebilir bir kalkınmayı desteklemek oldu.” sözleriyle ifade etti.
“400 BİN ESNAFI KUCAKLAYAN BİR BANKAYIZ”
Kökleri bin yıl öncesine uzanan ve ‘Ahilik’ geleneğinin temsilcisi olan, bugün sayıları 2 milyonu aşan esnafın ülkemiz ekonomisindeki önemli payına işaret eden Halit Haydır Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün toplam kredi portföyümüzün yüzde 15’ini esnafa kullandırdığımız krediler oluşturuyor. Bu oran sektörde yüzde 7,8 civarındadır. Sektör 2012 yılında toplam esnaf ve mikro işletme kredilerinde yüzde 15 büyüme sağlarken bu oran Şekerbank’ta yüzde 44 olmuştur. Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin esnafa ulaşıyoruz. Bu 400 bin esnafın 20 bini, geliştirdiğimiz nakit akışına dayalı kredilendirme yöntemi ile ilk kez bankacılıkla tanıştı. Toplum bankacılığı misyonumuzla esnaf kredileri pastasını büyütüyor, bankacılık hizmetlerinden faydalanan tabanı genişleterek üretimi destekliyoruz.
HASAN GERİTER: “ESNAFIN GÜÇLENMESİNİ DESTEKLİYORUZ”
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ise, esnaf-sanatkar kesiminin günün rekabet ortamı ve zorlu iş yaşamı nedeniyle farklı sorunlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Esnaf kesiminin finansman gereksinimleri ve krediye erişimde de sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Geriter, “Türkiye’de sayıları yaklaşık 2 milyonu bulan ve 52 bini Manisa’da faaliyet gösteren esnaf-sanatkârlar zor koşullar altında çalışıyor. İşlerini geliştirmek için yeterli finansman destekleri bulamıyor. Esnaf-sanatkârlar yaşadıkları bu sıkıntılar nedeniyle çoğu zaman iş yerlerini kapatmak zorunda kalabiliyorlar. Bu durum ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü küçük ve orta ölçekli işyerleri gerek sayıları gerekse yürüttükleri işler bakımından Türk ekonomisinin can damarlarından birini oluşturuyorlar” dedi.
Esnaf-sanatkârların toplumsal yaşamda da önemli işlevler üstlendiklerini dile getiren Hasan Geriter, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kökeni Ahilik kültürüne değin uzanan esnaf-sanatkâr camiasının, gerek ülkemizin tarihinde gerekse toplumsal kültürümüzde önemli bir yeri bulunmaktadır. Esnaf-sanatkârların ülkenin ekonomik ve kültürel yapısındaki bu önemli konumlarına istinaden yaşadıkları sıkıntıların araştırılması, sorunlarına çözüm üretilmesi önemlidir. Bu noktada Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği işbirliği çalışmalarına özen göstermektedir. Esnafın sorunlarının giderilmesi için diğer kurum ve kuruluşlarla ortak çözüm arayışları geliştirmeye ayrı bir önem vermektedir.”
 “PROTOKOL, KREDİ-FİNANSMAN SIKINTILARININ GİDERİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”
Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin Şekerbank’ın ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu projesine başından beri büyük önem verdiğini kaydeden Hasan Geriter, “Şekerbank bu projeyi her ayın 15’inde özel sektör, kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları ve tüketicileri esnafla buluşturan bir platform oluşturarak gerçekleştirmektedir. Proje, esnafın iş hacminin artmasını ve böylece kapılarının hep açık kalmasını, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanmasını amaçlamıştır. Biz de üyelerimizin kapılarının açık kalarak, iş hacimlerinin artırılmasını hedefleyen bu projeye destek vererek Şekerbank ile işbirliği geliştiriyoruz. Bu işbirliğinin ilk adımı olarak Mayıs ayının 15’i olan bugün, ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesinin tanıtımını yapıyoruz. Ayrıca proje kapsamında Manisalı esnaf-sanatkârların kredi-finansman sıkıntılarının giderilmesine katkı sağlayacak protokolü imzalıyoruz” şeklinde konuştu.
 PROTOKOL KAPSAMINDA, MANİSALI ESNAFA ÜÇ SEÇENEKLİ FİNANS PAKETİ
Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter’in verdiği bilgiye göre, Şekerbank ile imzalanan ‘Kapımız Esnafa Açık’ protokolü kapsamında, Birlik üyesi esnaf-sanatkârlara, aylık eşit taksit ödemeli, 4 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli seçenekli ticari kredi imkânı tanınacak. Her ayın 15’inde geliştirilecek olan uygulamalar kapsamında, Manisa’da öncelikle 15 Haziran’a kadar 1 ay boyunca esnaf ve sanatkârların kredi başvurularında dosya masrafı alınmayacak. Protokolde ayrıca esnafa yönelik Standart, Gümüş ve Altın adı altında üç farklı seçenekli finans paketinin şartları da belirlenmiş durumda. ‘Kapımız Esnafa Açık’ paketi seçenekleri ile Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği üyelerine indirimli kredi ürünleri sunulacak ve destek danışmanlık hattı, web sitesi kurulumu gibi bilişim destekleri sağlanacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)