BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞeker yağdan daha zararlı!----

Şeker yağdan daha zararlı!

Şeker yağdan daha zararlı!
04 Mart 2014 - 08:10 www.finansgundem.com

‘Yiyebileceğiniz En İyi Şeyler’ adlı kitabın yazarı David Grotto, yanlış bilinen doğruları açıkladı

Yağın vücuda faydalı olabileceğine, kötü beslenme konusunda çok daha tehlikeli olan şekerin gözden kaçtığına işaret eden araştırmaların sayısı giderek artıyor.

‘Yiyebileceğiniz En İyi Şeyler’ adlı kitabın yazarı David Grotto, “Karbonhidratlara, proteine ve yağa ihtiyacımız var. Bazı yağ türleri zararlı ama yağ bir gıda türü olarak kötü değil” ifadesini kullanıyor. Gerçekten de araştırmalar yağın beslenmede önemli bir işlevi olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bir çok vitamin suda değil yağda eriyor dolayısıyla sebzeler bir miktar yağla yendiğinde vücut bunlardan çok daha fazla yararlanabiliyor.

İsveç’teki bir araştırma yüksek oranda yağ yiyenlerde obezitenin daha az görüldüğünü gösterdi. Bilim insanları bunu, yağın aşırı yeme isteğini dizginlemesine bağlıyor. Uzmanlar meyve ve sebzelerde bulunan doğal şekerin değil gıdaya üretim sırasında eklenen şekere dikkat etmek gerektiğini vurguluyorlar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)