BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞeker-İş Sendikası Başkanı'na milyonluk makam aracı----

Şeker-İş Sendikası Başkanı'na milyonluk makam aracı

Şeker-İş Sendikası Başkanı'na milyonluk makam aracı
11 Ekim 2018 - 05:20 www.finansgundem.com

Geliri işçi aidatlardan oluşan Şeker-İş Sendikası’nın Başkanı İsa Gök, piyasada değeri 1 milyon TL’yi bulan makam aracı aldı. Trafiğe çıkış tarihi 18 Eylül 2018 olan araçla ilgili Gök, “Araba arızalandı, mecbur kaldık aldık" dedi

Türkiye'de son haftalarda tüm kesimler tasarruf önlemlerini tartışırken, şeker işçilerinin örgütlendiği Şeker-İş Sendikasından tartışmalı bir hamle geldi. Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök’ün makam aracı değişti ve piyasa değeri 1 milyon lira olduğu belirtilen lüks bir otomobil alındı. Gök, “Araba arızalandı, mecbur kaldık, aldık” dedi. Sendikanın geliri işçilerin ödedikleri aidatlardan oluşuyor.

DONANIMSIZ 970 BİN TL

Gök için alınan Audi marka A6 Sedan 3.0 Quattro marka aracın donanımsız fiyatı 138 bin 192 Euro düzeyinde bulunuyor. Bu rakam TL bazında 970 bin 318 liraya karşılık geliyor. Donanım eklendikçe otomobilin fiyatı yükseliyor. Trafik bilgilerine göre de aracın trafiğe çıkış tarihi 18 Eylül 2018.

RAKAMI BİLMİYORUM

Şeker-İş Başkanı İsa Gök, Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu'nun konuyla ilgili soruları üzerine, “Kullandığım araç arızalandı. Uzun yola gidiyoruz. Hem hızlı hem de güvenli olması gerekiyordu” diyerek araç alımını doğruladı. Ağrı’dan Kars’a pek çok yere gittiklerini belirten Gök, “Rakamı bilmiyorum. Arkadaşlar pazarlık yapıp aldı. Mercedes aldığında da bir yığın dert oluyor, diğer arabalarda da dert bitmiyor. Kars’a, Ağrı’ya, Muş’a her yere gidiyorum. Ne gerekiyorsa o yapıldı, bu konulara mı kalındı” dedi.

ÖZELLEŞTİRMELERLE GÜNDEME GELDİ

MAKAM aracı tartışmasıyla gündeme gelen İsa Gök, 2006 yılından bu yana sendikanın genel başkanlığını yapıyor. Şeker-İş Sendikası’nın bu yılki önceliği ise şeker fabrikalarının özelleştirilmesi olmuştu. Sendika, fabrikaların özelleştirilmemesi için bir dizi eylem yapmıştı.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birhan11 Ekim 2018 19:56

    Ağrı'dan Kars'a, oradan efendim Muş'a gidiyormuş. Ulan gittin de ne oldu bu güne kadar, ne faydan oldu acaba bu şeker üreticilerine? Çok merak ediyorum doğrusu. Birde arkadaşlar pazarlık yapıp almışlar, pazarlıklı(!) fiyatı 138 bin Euro.

  • fafa11 Ekim 2018 13:44

    Allah'tan kork ,fakir milletin parasını o arabaya vermeye.Hiç mi görmedin tarlasında çalışanların diz kapağına kadar dolan çamuru,ıslanan ayakları.Nasıl verdin o parayı ,ki üstelik bu gün varsın yarın yoksun.Bu milletin çekeceği var,bir makam elde eden -yukarıdan aşağı -sonuna kadar tepe tepe kullanıyor.Merhamet ,vicdan hak getire!

  • YORUM11 Ekim 2018 10:39

    bak sen mecbur kalmış, ülkem çürümüş zihniyetlere teslim, her taraf pis kokuyor... çürümüşlük adeta bir tümör gibi her tarafı sarmış değerler ayaklar altında, kendini bilmezler koltuk sevdasıyla pervasızca ülkenin kaynaklarını savuruyor, avrupa da başbakanlar cumhurbaşkanları bisikletle veya yaya olarak makamlarına giderken bizde basit bir sendika ( basit diyorum çünkü bu yapılan basitliktir) başkanı, (gerçek sendikacıları tenzih ediyorum, kemal Türkler i saygıyla ve minnetle anıyorum,) ultra lüks araçla sendikacılık yapmaya çalışıyor... bu durum aynı zamanda bilinçsiz ve eğitimsiz bir toplumun da göstergesidir. bilinçli bir toplumda hiçbir koltuk sahibi buna cürret edemez... herkes kendini reis sanıyor, başkan sanıyor,

  • EĞRİSİ DOĞRUSU11 Ekim 2018 10:15

    al birini vur ötekine

  • Rahat 11 Ekim 2018 08:49

    Herife bak ya bu konulara mı kaldık diyor ne konuşacaktık ya aldığın aracın fiyatına bir ayda 163 asgari ücretlinin maaşı ödeniyor, onu konuşma bunu konuşma, Atalarımız bu balı tutanla ilgili başka bir şey söylememişmi arkadaşlar bulursanız acil yazınız..

  • Torku11 Ekim 2018 07:37

    Bunu eleştirenlerin bir tanesi AKP'li elestirmez. Halbuki yok birbirinden farkı

  • vatandaş11 Ekim 2018 07:19

    Kamu- kit saltanatı her daim vardır var da olacaktır. Allah yedirmesin ve kullandırmasın.

  • Kimim ben11 Ekim 2018 07:03

    Arızalanınca hemen yenisini mi almak gerekli tamir edilmiyor mu? İşçinin alın terini zevkü sefa içinde yiyorsunuz bu paralar haramdır

  • Ali11 Ekim 2018 06:52

    Bu nasıl bir iştir işçilerin üzerinden saltanat BU olsa gerek atın bu başkanı

  • Cego11 Ekim 2018 06:31

    Yazsanıza halkın parasıyla uçak makam aracı diye.