BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞehirlere giriş-çıkışlar kapatıldı: Araçlar geri gönderildi----

Şehirlere giriş-çıkışlar kapatıldı: Araçlar geri gönderildi

Şehirlere giriş-çıkışlar kapatıldı: Araçlar geri gönderildi
04 Nisan 2020 - 09:06 www.finansgundem.com

Erdoğan, koronavirüsü önlemleri kapsamında dün 30 büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışların tamamen yasaklandığını açıkladı. Yasak kapsamında özel araçlar emniyet güçleri tarafından şehirlere alınmayarak geri gönderildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüsü salgınına karşı açıkladığı son kısıtlamalara ilişkin 81 il valiliğine genelge gönderdi. Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak ili için kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 03 Nisan 2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren 15 günlük bir süre ile durduruldu.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak’ta araç giriş çıkış yasağı başladı.

İSTANBUL

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bu gece 00.01 itibarıyla, İstanbul'un giriş-çıkışlarında 26 kara yolu noktasında jandarma ve emniyet birimlerimiz, deniz sınırları çıkış ve yaklaşma sularımızda sahil güvenlik tarafından, istisna ile belirtilen araçlar hariç, diğer tüm araçların giriş-çıkışı durdurulmuştur” ifadesini kullandı.

TEM Otoyolu Şekerpınar kavşağında Kocaeli, İstanbul il sınırında polisin kurduğu denetim noktasında Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yolun kapatılması için gerekli envanteri sağlarken polisler de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için trafiğin kontrollü olarak akışını sağladı. Özel Harekat Polisleri’de sabaha kadar kontrol noktasında nöbet tutarak güvenliği sağladı.

ANKARA

Ankara’da ilçe emniyet müdürlükleri ve jandarma ekipleri, gece yarısından itibaren şehrin giriş ve çıkışlarında tedbir aldı. Görevli ekipler, durdurdukları araç sürücülerine şehre neden geldikleri ve şehri neden terk ettiklerini sordu. Uygulamanın ilk günü olması nedeniyle geçerli mazereti olan araçların geçişine izin verilirken, bir sebep gösteremeyen araç sürücülerin geçişleri engellenerek şehre geri dönmeleri gerektiği bildirildi.

TEKİRDAĞ

Yeni tip corona virüsü (covid-19) tedbirleri kapsamında alınan son kararlar doğrultusunda gece yarısından itibaren Tekirdağ'ı çevre illere bağlayan tüm güzergahlar araç trafiğine kapatıldı.

MANİSA

Manisa’da polis ekipleri gece yarısı Manisa-İzmir karayolu üzerinde uygulama yaptı. Manisa'dan İzmir yönüne giden araçlar durdurularak tek tek ikametgah kontrolü yapıldı. İkametgahı İzmir olmayan araçlar Manisa’ya geri gönderildi.

ANTALYA

Yasak kapsamında Antalya il sınırına gelen özel araçlar emniyet güçleri tarafından şehre alınmayarak geri gönderildi. Öte yandan Bursa İnegöl’den gelen ve 5 dakika geç gelen bir vatandaşı emniyet güçleri şehre almazken, kolluk kuvvetleri vatandaşı güçlükle sakinleştirdi.

BURSA

Giriş çıkışların yasaklandığı büyükşehirlerden biri olan Bursa’da da İnegöl, Orhangazi, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde polis ve jandarma noktasında denetimler başladı. Şehre giriş yapan araçlar, pilot bölgelerdeki uygulama noktalarında kontrol altına alındı.

20 YAŞ ALTINA DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı basın açıklamasında corona virüsü salgınına karşı yeni önlemler açıklamıştı. Erdoğan, 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildiğini ve toplu alanlarda maske takmanın zorunlu olacağını söyledi.

Erdoğan: 31 şehre araç giriş çıkışı yasaklandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Teşekkürler04 Nisan 2020 12:26

    Dünya genelinde yaşanan virüs krizine karşı anlı şanlı (!) nükleer yarışındaki modern dünya devletleri çuvallarken, bu sağlık krizini akılcı yöneten ülkemin yöneticilerine, sağlık ve emniyet çalışanlarına binlerce teşekkür. Vatandaşı panikletmek isteyenlerin aksine soğukkanlı bir şekilde sistemli, izleyerek, önceden alınması gereken kararları önceden alarak (sınır kapıları kapanması, bilim kurulu oluşturulması, halkın bilinçlendirilmesi..vs), bir sonraki adımları yani yaşam alanının sınırlanması 65-20 yaş, şehir giriş çıkış gibi, itidalle , tedrici ama virüsün yayılmasını önleyici kararları geciktirmeden alarak bu süreci iyi yönetenlere teşekkürler.

  • Yorgun şehir, istanbul.04 Nisan 2020 11:23

    Plansız büyüyen şehirler, ülke kuruluşundan bu yana kronik sorun.20 milyona gelmiş bir istanbul bu yükü nasıl çeksin, şehir yorgun, çekemiyor.Daha az nüfus şehrin kontrolünü daha iyi kılar.Yıllardır gelen gelene..Göç olayına çözüm bulunmalı..Çözüm, şehir kapasitesine göre nüfus..İstanbul kaç kişiyi tartar, 2-3 milyon mu?.Bu şehir hangi tarihte bu nüfusa sahipti, 80 mi 70 mi?.Sonra gelenler mağdur edilmeden, şartları sağlanarak memleketlerine göç yolu açılmalıdır. Anadolu artık 60-70 lerin Anadolu’su değil, hemen her şehir gelişmeye müsait, dönenler şehirlerine katkı sağlarlar..Yada hangi çözüm varsa uygulanmalı, bireyin özgürlüğü bir noktaya kadar eyvallah, iş, seyahat vs..fakat bireyin özgürlüğü şehrin özgürlüğünü gasp eder oldu.