BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞehir merkezlerindeki alışveriş merkezleri boş kaldı----

Şehir merkezlerindeki alışveriş merkezleri boş kaldı

Şehir merkezlerindeki alışveriş merkezleri boş kaldı
27 Temmuz 2020 - 16:32 www.finansgundem.com

Avrupa ve İngiltere’de perakende satışlar yükselmeye başladı. Ancak internetten alışveriş yükselirken en önemli değişimlerden biri, insanların artık yerel mağazalara yönelmesi oldu. Bunun sonucunda şehir merkezlerindeki alışveriş merkezleri boş kaldı.

Avrupa ve İngiltere'de perakende satışları toparlanmaya başladı. Reuters'ta yer alan habere göre, satışlar artmaya başlasa da insanların alışveriş tercihleri değişti. Büyük alışveriş merkezleri ve dükkanlarla dolu caddeler hâlâ eski görüntüsünden uzakta. Buna karşılık internet satışları yükselişte.

Ayrıca insanlar bulundukları bölgeye yakın, yerel dükkanlardan alışveriş yapmayı tercih ediyor. Almanya'nın Hamburg, Köln ve Berlin'deki ana alışveriş caddelerinde haziran ayındaki insan trafiği, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50 azaldı. İngiltere Londra'daki West End bölgesinde ise bu oran yüzde 75.

MÜŞTERİLERİN YÜZDE 46'SI YERELE YÖNELECEK

Araştırma şirketi Ernst&Young'un verilerine göre Avrupalı tüketicilerin yüzde 46'sı, bundan sonra alışverişte yerel mağazaları tercih edecek. Avrupa genelinde 200 alışveriş merkezi işleten Alman ECE'den yapılan açıklamada, yerel müşteri tabanına sahip bölgelerdeki alışveriş merkezleri, salgın öncesi dönemdeki trafiğe ulaştı. Şehir merkezindekiler ise henüz üçte iki seviyesine geldi. İngiltere'de YouGov anketine katılanların yarısı alışveriş merkezi gibi kapalı alanlarda bulunmaktan rahatsız olacağını belirtti.

‘AVM'LER RİSK DOLU YER OLARAK GÖRÜLÜYOR'

Ernst&Young'ın küresel tüketici baş analisti Andrew Cosgrove, “Bir zamanlar merkezi bir yerdeki alışveriş merkezinde bulunmak muhteşem bir deneyimdi. Ancak şu anda risklerle dolu bir yer olarak görülüyor” yorumunu yaptı.

Analitik firması Springboard, Londra'nın merkezindeki perakende satış yerlerinde ve daha büyük şehirlerde 14 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasındaki düşüş, geçen yıla oranla yüzde 69 ile yüzde 75 arasında oldu.

Restoranda hesap ödüyordu ama online alışverişe vergi!

Trump'ın Güvenlik Danışmanı'nın testi pozitif çıktı

Johnson'dan korona virüse karşı forma girme çağrısı

Çadır almak için kuyruk var, piyasada çadır yok

Aşı için yeni umut doğdu: 30 bin kişi ile yapılacak testler başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)