BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞehir hastaneleri geldi, yılların hastaneleri kapatılacak!----

Şehir hastaneleri geldi, yılların hastaneleri kapatılacak!

Şehir hastaneleri geldi, yılların hastaneleri kapatılacak!
17 Aralık 2017 - 09:21 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, "Şehir hastaneleri nedeniyle bazı devlet hastaneleri kapatılacak. Depreme dayanıksız olan hastaneleri yıkacağız" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, yenilenecek ve kapatılacak hastanelere yönelik planlarla ilgili, “Şehir hastaneleri nedeniyle bazı devlet hastaneleri kapatılacak. Depreme dayanıksız olan hastaneleri yıkacağız. Örneğin İstanbul’da Şişli Etfal yıkılacak, Seyrantepe’ye yapacağımız yeni hasteneye taşınacak. Okmeydanı’nın eski hastanesini yıkıyoruz, yenisini yapıyoruz. Kartal Hastanesi de yıkılıp, yenisi yapılacak. Haydarpaşa Hastanesi’nin tarihi binası kalacak, gerisi yıkılacak ve tarihi dokuya uygun yeni bir hastane yapılacak. Ankara’da Numune Hastanesi’nin tarihi binası kalacak. Diğer binalar yıkılacak” diye konuştu.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'e konuşan Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın acillerde oluşan yoğunlukların nedeninin tam olarak belirlenmesi için başlattığı çalışmayı hatırlatarak acil servisleri izleme projesinin detaylarını verdi:

POLİKLİNİKLER 23.00’E KADAR AÇIK KALACAK

“Sağlık Bakanlığı’na bağlı günde 500’ün üzerinde hasta bakan 200 acil servisimiz var. Bu yerleri 24 saat izlenebilir hale getireceğiz. Hepsinin girişlerine, ana koridorlarına kamera yerleştirildi. Bir yazılımla sisteme bağladık. Artık yoğunluğu olan hastaneler cep telefonundan kırmızı renge dönüşecek ve canlı izlenecek.

Valiler, 81 il müdürleri ve başhekimler de sonraki dönemlerde illerindeki hastanelerin acillerini canlı izleyebilecek. Aniden sıkıntılı bir durum oldu diyelim, bunu görebileceğiz. Amacımız acillerdeki yoğunluğu azaltmak. Buraya gelen kişilerin yüzde 90’ı gerçek acil değil. Demek ki bir çok insan mesai saati içinde hastanelere gelemiyor. Bu nedenle acil servislerin yanında, saat 23.00’e kadar mesai dışı çalışacak poliklinikler açacağız.”

ACİLLER RAHATLATICI RENKLERE BOYANACAK

“Acillerin daha rahat mekanlar olabilmesi için yeniden dizayn edeceğiz. Vatandaşları hangi renkler rahatlatıyorsa analizini yaparak duvarları o renklere boyayacağız. Eleman takviyelerini yapacağız, hasta yakınlarını bilgilendirecek bilgilendirme ofisleri kuracağız.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi17 Aralık 2017 22:58

    4 yıl önce bugün turkiyenin nasıl hortumlandığı ve bunun adının hükümete darbe denildiğini gördük duyduk ve 1 yıl sonra bu darbenin araştırılmaya gerek olmadığına şahit olduk bir iranlı için altın ticaretinde verginin sıfirlandıgına ve başka sıfirlama islemlerinide gördük.Bir akpli bulsamda 15 yıl da ülke ne hale gelmiş göstersem.

  • dsd17 Aralık 2017 19:19

    Depreme dayanıksız bahanesi ile devlet hastanelerini yıkıp yarı özel şehir hastanelerine milletin parasını peşkeş çekecekler ve paylarını da alacaklar...Doğrusu bu...

  • Mete hara17 Aralık 2017 18:49

    Şehir hastaneleri yeni vurgun kapısı bira detaylı araştırın bu şehir hastaneleri işleyişini de millete atılan kazığı görün

  • kara murat17 Aralık 2017 17:21

    şehir hastanesi ya gerçekten şehir kadar büyük. öyleki içinde doktor acili arıyor, hemşire asansör arıyor, hastabakıcı giriş kapısını arıyor, güvenlik doktor arıyor, danışma yol tarif bürosu olmuş, a blokdan c bloğa gitmeye çalışanlar bir daha bulunamıyor. Ambulans şöförü elinde sedye cenazeyle morg arıyor. Hastalar mı? onlar nefes aldıklarına şükür edip geri dönüyor.

  • tarik17 Aralık 2017 16:53

    2002,den önce hastalar hastanede rehin tutuluyordu,nerden nereye geldik.

  • Yalancılar 17 Aralık 2017 11:47

    Bir diş için 6 ay sonrasına tedavi için randevu veren hastanelerin içine sıç....m ben....

  • tilki17 Aralık 2017 11:15

    devletin hiçbir kurumda işler yürümüyor sanki birileri tüm kurumlarda çalışmaları işleyişi durdurmuş gibi buna cumhurbaşkanlığı cimerde dahil 5 ay oldu şikayetimi sonuçlandıramadılar. :(

  • Mahallenin Delisi17 Aralık 2017 10:49

    Yıkılan hastane arazileri birilerine peşkeş çekilmese bari!

  • KILIÇ17 Aralık 2017 10:20

    GEÇEN DEVLETİN DİŞ HASTANESİNDEN RANDEVU ALDIM GİRDİGİM DAKİKADAN İTİBAREN LAF YEMEYE BAŞLADIM SONUNDA ÇIKIP ÖZELE GİTTİM KARDEŞİM DEVLET BENİ BAŞTAN SAVIYOR SEN HER YERİ HASTANE YAPSAN NE OLACAK GELDE BİR ZAHMET DENETLE.

  • doğru17 Aralık 2017 10:08

    acilde çalışan hastane personelinin can güvenliğini sağlayın ilk önce...sizlerin öyle bır sıkıntınız yok.

  • Uğur17 Aralık 2017 10:01

    Şişli ve okmeydanı doktorları da bu arada insanlık dersi alsın, bu dersi geçemeyen ihraç edilsin.