BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSedat Peker hakkında suç duyurusu!----

Sedat Peker hakkında suç duyurusu!

Sedat Peker hakkında suç duyurusu!
15 Ekim 2015 - 07:10 www.finansgundem.com

Diyarbakır Barosu, yeraltı dünyasının bilinen ismi ve Ergenekon sanığı Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Rize’de düzenlediği mitingde “oluk oluk kan akacak” diyen Sedat Paker hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu, yeraltı dünyasının bilinen ismi ve Ergenekon sanığı Sedat Peker hakkında ‘kin ve düşmanlığa açıkça tahrik, suça teşvik ve suçu övdüğü’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Baro adına suç duyurusunda bulunan Baro Başkanı Tahir Elçi, Peker’in kamuoyunca tanınan ve bilinen, suç örgütü kurmak, yönetmek, bu örgütün faaliyetleri çerçevesinde bir çok suç işleyen ve bu suçlardan dolayı da bir çok kez yargılanan suç örgütü lideri olduğunu anımsattı.

Söz konusu suç duyurusunda Peker’in geçtiğimiz günlerde Rize mitinginde sarf ettiği, “Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız. Nehirler dolusu kanları aktıkları zaman anlayacaklar” sözlerine dikkati çeken Elçi, bu sözlerin, ‘tehlikeli, toplumu suça ve birbirine karşı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik niteliğinde olduğundan, düşünce ve ifade açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği gibi bu temel hakkın ortadan kaldırılması riskini de barındırdığını’ belirtti.

Elçi, Peker’in Rize’deki mitingde dillendirdiği sözlerin Türkiye’de ve Diyarbakır’da da yayınlandığını hatırlatarak,  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da soruşturmayı yürütmekle yetkili olduğunu belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)