BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçmen bilgilerini güncellemede sona doğru----

Seçmen bilgilerini güncellemede sona doğru

Seçmen bilgilerini güncellemede sona doğru
11 Mayıs 2018 - 10:24 www.finansgundem.com

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için askıya çıkan seçmen listeleri, yarın askıdan inecek

Seçmen kütüğünde kaydı bulunmayanların yarın saat  17.00'ye kadar kayıt olması veya bilgilerini güncellemek için yurt içinde nüfus  müdürlüklerine, yurt dışında temsilciliklere müracaat etmesi gerekiyor. 

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve  27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırladığı seçim takvimi işliyor.  Buna göre, 2 Mayıs'ta askıya çıkan seçmen listeleri yarın askıdan iniyor.  Seçmenler, yarın saat 17.00'ye kadar listeleri muhtarlıklar, YSK'nin internet  sitesi ve YSK'nin mobil uygulamasıyla kontrol edebilecek.

Bu kapsamda, seçmen kütüğüne kayıtlı olmayanların yarın saat 17.00'ye  kadar kayıt yapması veya bilgilerini güncellemek için yurt içinde nüfus  müdürlüklerine, yurt dışında temsilciliklere başvurması gerekiyor.

Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli  sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından engelli beyan formu  ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya buraya gönderilmek üzere muhtarlığa  yapacakları başvurular da 2 Mayıs'ta başlamıştı. Seyyar sandıklarda oy  kullanabilmek için yapılacak başvurular da yarın tamamlanacak.

Seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan Türkiye  Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce  verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi,  sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen  mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini  tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy  kullanabilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)