BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSeçim sonuçları kredi notunu nasıl etkiler?----

Seçim sonuçları kredi notunu nasıl etkiler?

Seçim sonuçları kredi notunu nasıl etkiler?
02 Kasım 2015 - 11:26 www.finansgundem.com

Kredi Derecelendirme Kuruluşu JCR, Türkiye'deki seçim sonuçlarına ilişkin görüşlerini belirtti

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılan genel seçimin sonuçlarını değerlendiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR, seçimlerın sonuçlarının kredi notları üzerinde sınırlı etki yapacağını belirtirken, kurulacak yeni hükümetin politikalarının dikkatle izleneceğini vurguladı.
 
Zorlu bir dış ekonomik ortamda karşı karşıya olunduğu bir ortamda, siyasi belirsizlikte bir rahatlamanın Türkiye için pozitif görülebileceğini belirten JCR, ancak bunun uluslararası finansal piyasalara bağlı olduğunu da ifade etti. JCR, Türkiye için orta vadede bir değişiklik olmadığını savunurken, Türkiye'nin hala siyasi ve sosyal istikrarın yurt içi etnik gerilimlerin düzeltilmesi yoluyla güçlendirilmesine, pro aktif şekilde dengeleyici makroekonomik politikaların izlenmesi ve cesur yapısal reformlara ihtiyacı olduğunu belirtti.
 
JCR, yeni kurulacak AKP hükümetinin 4 yıllık görev döneminde siyasi ve sosyal istikrarı nasıl artıracağını ve uygulayacağı ekonomipolitikalarını takip edeceklerini vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)