BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSeçim sonrası protesto korkusu sigortaya yöneltti----

Seçim sonrası protesto korkusu sigortaya yöneltti

Seçim sonrası protesto korkusu sigortaya yöneltti
02 Kasım 2020 - 11:29 www.finansgundem.com

ABD şirketleri, başkanlık seçimleri sonrası protestolara hazırlık için sigortaya yöneldi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sektör uzmanları, ABD genelindeki şirketlerin, ABD başkanlık seçimleri öncesinde iş kesintisi sigortasını garantiye alabilmek için sigortaya olan talebi yükselttiğini söyledi. Seçim sonrasında sivil kargaşa ve isyan ihtimalinin yüksek olduğu düşünülüyor.

İş kesintisi sigortalarında çift haneli yükselişlere rağmen birçok mağaza ve ofis sigorta satın almaya devam ediyor, çünkü sigorta yaptırmamanın bedeli daha ağır olabilir.

ABD’de toplumsal olaylardan kaynaklanan zararları karşılayan ticari sigortalara olan talep, Eylül ve Ekim aylarındaki seviyelerin iki katına çıktı.

Şirketler aylar önce George Floyd’un polis şiddeti sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan barışçıl protestolar sırasında olanların tekrarlanmasını bekliyor. Protestolar genel olarak şiddet içermemiş olsa da, New York, Los Angeles ve Portland gibi bazı şehirlerdeki kişiler, bu durumu fırsat olarak görüp vandallık yaparak mağazaları yağmaladı.

İkinci çeyrekte toplumsal olaylardan kaynaklanan zararlar, sigorta şirketlerinin sonuçlarını etkiledi. Zurich Insurance, toplumsal olaylar nedeniyle 122 milyon dolar kayıp açıkladı. Aynı şekilde AIG de aynı sönemde 126 milyon dolar zarar bildirirken, Travelers 91 milyon dolar kaybetti.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimleri kaybetmesi halinde, koltuğunu barışçıl bir şekilde teslim etmeyeceğini açıkladı. Sigorta şirketleri, bu durumun sonucunda, George Floyd protestolarında olduğundan daha geniş kapsamlı toplumsal olayların ortaya çıkacağını düşünüyor.

Allianz Global’in Küresel Siyasi Şiddet ve Sert Koşullar Çözümleri Başkanı Björn Reusswig, Reuters’a yaptığı açıklamada, “bence mesele protestoların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği değil, şiddet içeren protestoların büyüklüğü olacak” dedi.

Sektörden gelen bilgilere göre ticari sigorta satışlarındaki artışın bir kısmının nedeni, özellikle Lloyds’un şirketler için genel sigorta poliçelerinin kapsamından “eylemler, isyanlar ve toplumsal olaylar”ı çıkartmış olması. Bunun sonucunda şirketler, konuyla ilgili zararların telafisi için ayrı bir sigorta satın almak durumunda kalıyor.

Son anketlerde Biden 10 puan önde

 

ABD’li bankalar seçim sonrası için önlem alıyor

 

Ivanka Trump seçim kampanyası için 35 milyon dolar topladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)