BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim sonrası iş dünyasının beklentisi neler?----

Seçim sonrası iş dünyasının beklentisi neler?

Seçim sonrası iş dünyasının beklentisi neler?
29 Mayıs 2023 - 15:47 www.finansgundem.com

İş dünyası temsilcileri, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasına dair değerlendirmelerde bulundu. Peki, seçimlerin ardından iş dünyasının beklentileri neler? İşte çeşitli sektör ve kurum temsilcilerinin açıklamaları...

Türkiye Cumhuriyeti 100 yıllık tarihinde ilk kez iki turlu bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadı. 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52’lik oyla tekrar Cumhurbaşkanı seçildi. İş dünyası temsilcileri de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, seçimlerin ardından temennilerini dile getirdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamasında, “Demokrasinin gereği olan bir seçimi daha olgunlukla geride bıraktık. Milletimizin iradesiyle bir kez daha seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan'ı tebrik ediyor, sonuçların ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yeni dönemde Türkiye'nin önemli gündemlerinden birisi de istikrar içinde dengeli ekonomik kalkınmanın devamı olacaktır. İş dünyası olarak, seçim gündemi sonrasında, her zaman olduğu gibi daha fazla yatırım ve ihracat yapmaya, katma değer ve istihdam üretmeye, ülkemiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Ticari Diplomasi faaliyetlerimizle dış ekonomik ilişkilerimizi dünyanın dört bir yanında daha fazla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Müteahhitler Birliği

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren seçim değerlendirmesinde, “Cumhuriyetimizin 100. yılında yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi, yüksek oranda katılım ile gerçekleşerek bu anlamda önemli bir demokrasi tecrübesi olarak tarihimizdeki yerini aldı. Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu adına, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ikinci kez Cumhurbaşkanlığına seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28. dönem milletvekillerini kutluyorum.

Seçim sonuçlarının, kısa süre önce deprem felaketini yaşamış milletimizin özellikle bu zor günlerde ihtiyacı olan dayanışma, birlik ve beraberlik duygusunu perçinlemesi, ayrıca toplumsal refahı ve mutluluğu artırması en büyük temennimizdir.

Mevcut kırılgan küresel ortamda ekonomimizin genelinde öngörülebilirliği sağlayacak, öne çıkan sorunlara karşı çözümler üretecek, yatırım ortamını iyileştirecek adımların hızla atılmasına ihtiyaç duyuluyor. İş dünyası olarak, başarı çıtamızı yükseltme azminin yanı sıra sürdürülebilir büyüme ve refah artışı hedefiyle ülke ekonomimizi güçlendirecek yapısal reformların gündeme alınmasını da bekliyoruz.  Bu anlamda vakit kaybetmeksizin hep birlikte, el ele çalışmaya başlamalıyız.

Bizler uluslararası çapta önemli projelere imza atan Türk müteahhitler olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız ile yeni hükümetimizin ve ilgili kurumlarımızın desteğiyle bir taraftan ülkemizde çok daha yoğun çalışırken, diğer taraftan da ülkemizin marka elçileri olarak yurt dışında yeni başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Nitekim gerek yurt içi, gerek yurt dışı faaliyetlerimizle ekonomiye sağladığımız katkı ve katma değerin çok daha fazla önem kazandığı bir dönemden geçiyoruz.

Seçimlerin geride kalması ve belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla yaşadığımız deprem felaketinin yaralarının sarılmasına, risk taşıyan bölgelerimizin de hızla depremlere hazırlıklı hale getirilmesine yönelik düzenleme ile eylemlerin kararlılıkla sürmesini öncelikli görüyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceği için üyelerimizle birlikte elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi sonuçlarının bir kez daha tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk seçmeninin tercihini yaptığını, bundan sonraki süreçte Hükümetin hızla kurulmasını ve Uluslararası camianın güvenini tesis edecek adımların ivedi şekilde atılmasını, gündemin ekonomi ve ihracat olmasını beklediklerini kaydetti.

 Türkiye’nin seçime giderken döviz üzerinde büyük bir baskı oluşturulduğunu, finansmana erişimin zorlaştığını aktaran Eskinazi, “İhracatçılarımızın rekabetçiliğini olumsuz etkileyen döviz kurlarının kademeli bir şekilde ihracatçının rekabetçiliğini sağlayacak şekilde gerçek değerine gelmesi sağlanmalıdır. İş dünyasının krediye ulaşabilmesinin yolu açılmalıdır. Enerji fiyatları Türk ihracatçısının rekabetçiliğine katkı sağlayacak seviyelere düşürülmelidir. Bu adımlar hızlıca atıldığı takdirde 2023 yılının ikinci yarısında ihracat ve turizm gelirlerinin artmasıyla ülkemizin döviz sıkışıklığını giderebiliriz” şeklinde konuştu.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, halkın iradesinin yüzde 85'lik katılımla sandığa yansıdığı bir demokrasi şölenini daha geride bıraktıklarını, seçim sürecinin Türk halkının olgunluğunu ve demokrasinin gücünü bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Türkonfed başkanı sönmez, yeni dönemdeki hedeflerini anlattı: - Adana  Haberleri

Demokrasinin hayat damarı olan seçimlerde aktif ve etkin yurttaşlık hakkını kullanan vatandaşlara ve Cumhurbaşkanı adaylarına teşekkür eden Sönmez, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçim sonuçları, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Seçimi ikinci turda yüzde 52'lik bir oyla kazanan 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyor, hukukun üstünlüğü ve demokratik değerler ışığında ülkemizin kalkınması ve refahı için milletimizden aldığı bu temsil yetkisini en iyi şekilde kullanacağına inanıyoruz. Öte yandan, 14 Mayıs'ta seçilen 28. dönem milletvekillerimize başarılar diliyor, her birinden tüm yetkilerini ülkemizin birliği, refahı, huzuru ve barışı için kullanmalarını bekliyoruz. Vakit, hayallerimizdeki kalkınmış Türkiye'ye odaklanmanın vaktidir ve ülkemizin, hızla asli gündemi olan ekonomiye dönmesi gerekmektedir."

Sönmez, yarının Türkiye'sini ve umudu inşa etmek için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, bu süreçte iş dünyası olarak her zaman olduğu gibi üzerlerine düşen tüm görevleri yapmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini bildirdi.

"Yeni dönemden umutluyuz"

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da geleceği için seçimini yapan Türk halkının demokrasiye sahip çıkarak önemli bir seçimi geride bıraktığını aktardı.

İNDER Başkanlığına yeniden Nazmi Durbakayım seçildi - Nasıl Bir Ekonomi

Seçimin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Durbakayım, Cumhurbaşkanlığı görevine yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Durbakayım, seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizlik ortamının sona erdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni dönemde hem demokrasimizi hem de ekonomimizi daha da güçlendirecek adımların hızla atılacağına inanıyorum. Artık tüm enerjimizi ve gücümüzü işimize odaklamalıyız. Her zamankinden daha fazla çalışmamız, ülkece el birliğiyle üretmemiz gereken bir süreç başladı. Hep birlikte Türkiye'nin temel meselelerine odaklanarak ekonomimizi kalkındırmak, bir üst seviyeye taşımak ve huzurlu bir refah seviyesine ulaşmak için çalışmalıyız. Yeni dönemden daha da umutluyuz ve bu zamana kadar yaptığımız çalışmaların yeni dönemde de artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır. Bundan sonra da tüm birikimimiz ile ülkemizi ve Türk ekonomisini en iyi noktaya taşımak için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz."

"Ekonomik ve sektörel tıkanıklıkların çözülmesini bekliyoruz"

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ise seçim sonuçlarının ülke, millet ve sektör açısından hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Tamer Özyurt - CEO & Chairman - Neyzen Yapı Marketleri | LinkedIn

Bundan sonra en kısa zamanda hem ekonomik hem de idari açıdan yaşanan aksaklıkların çözüme kavuşturulmasını temenni ettiklerini aktaran Özyurt, "Yönetimden sektörümüzdeki mevcut tıkanıklık ve yavaşlamanın önüne geçilecek tedbirleri alarak inşaat sektörünün hak ettiği değere kavuşmasının sağlanmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Özyurt, yüksek maliyetlerin dizginlenmesi, yatırımları artıracak desteklerin verilmesi, üretim ve satışları artırıcı politikaların devreye alınması konusunda çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır, 21 yıldır iktidarda olan hükümetin yeniden güvenoyu aldığını ve tekrar seçildiğini, vatandaşların "yeniden istikrar" dediğini ve var olan sistemin devamını istediğini belirtti.

Abdüssamet Bahadır - CEO - Bahaş Holding | LinkedIn

Bahadır, "Bizler de işimize odaklanarak daha da güçlü bir şekilde üretmeye ve katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Sektörümüzü daha da yukarılara taşımak için yapılacak hamleler konusunda hükümete kolaylık ve başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Durağan süreci geride bıraktık"

Boss4 İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş da seçim nedeniyle beklemede kalan birçok yatırım ve başlangıç için hareket zamanı olduğunu, artık durağan süreci geride bıraktıklarını vurguladı.

Etiler, Levent ve Şişli gibi bölgelere yönelmeye başladık

Bundan sonra açıklanacak yeni reformların önem arz ettiğini vurgulayan Akkuş, şunları kaydetti:

"Artık hızla ekonomi gündemine dönülmeli. Kredi faizleri çok yükseldi. Oysa yeni yatırımların yapılması, fabrikaların açılması için kredi ulaşılabilir olmalı. Bundan sonra konut sektöründe hareketlilik olacağını düşünüyorum. Özellikle depreme karşı güvenli konutlar üretmek üzere kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli. Yabancı yatırımcı tarafında ise Suudi Arabistan, Azerbaycan, Kuveyt, Bahreyn ve Körfez ülkelerinden hareket bekliyoruz. Konut satışlarını attırmak için de yakın ülkeler teşvik edilmeli. Yerli talep için de kredi faizlerinin yükselmemesi lazım. Aksi halde yatırımlar konut yerine döviz ve altına yönelebilir."

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık ise yeni dönemde piyasa hareketlerinin dengelenerek düzelmesini beklediklerini belirterek, bir an önce hükümetin kurulmasını, ekonomik dengenin ve istikrarın yeniden sağlanması gerektiğini aktardı.

İnsay Yapı Yön. Kur. Bşk. İhsan Çulhalık: “Konut Arzı Arttıkça, Bekleyen  Talep de Satışa Dönecek” - Şantiye Dergisi

"Demokratik olgunlukla tercihini yapan Türk milleti iradesini ortaya koymuştur"

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, yaptığı yazılı açıklamada, demokratik olgunlukla tercihini yapan Türk milletinin iradesiyle yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederken, sonucun ülkeye ve millete hayırlı olması temennisini dile getirdi.

Adil Pelister: “Yeni Ekonomi Programı, kimya ihracatçısına...

Pelister, "Seçim gündemi tamamlandığına göre şimdi ekonomi gündemine odaklanmalıyız. En kısa sürede ihracatçılarımızın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden belirlenecek ekonomik politikalarla yatırım ortamının iyileştirilmesini, enflasyon kur makasının daraltılmasını, enflasyon faiz dengesinin sağlanmasını ve finansmana erişimin kolaylaştırılmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Kimya sektörünün Türkiye'nin kalkınmasına ve ekonomiye sağladığı katkıya işaret eden Pelister, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında yeni rekorlar kırmak için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

"Üretimimizi ve ihracatımızı artırmalıyız"

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya da seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte bugünden itibaren önlerine bakmaları gereken bir dönemin başladığını vurguladı.

Hazır giyimde 300'ü aşkın firma yeni iş birliklerinin temelini attı -  InBusiness

Kaya, "Bu süreçte ülkemizin ekonomik, toplumsal ve sosyal refahına katkı sağlamak için üretimimizi ve ihracatımızı artırmamız gerektiğine inanıyoruz. Daha fazla üreterek enflasyonu aşağı çekebilir, daha fazla ihracat yaparak cari açığımızı düşürebilir ve oluşturduğumuz katma değerle iş gücümüzü artırabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Sektörün ihracat gücüne işaret eden Kaya, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken bu hedefler doğrultusunda tüm güçleriyle çalışarak üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

"Kazanan milletimiz, kazanan güçlü Türkiye olmuştur"

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca da Türkiye'nin demokrasisini kökleştirecek bir olgunlukla Cumhurbaşkanı Seçimi'ni gerçekleştirdiğini anlattı.

LASİAD Başkanı Sayın Gıyasettin Eyyüpkoca, IFCO Fuarımızı değerlen...

Seçimlerin huzur içinde gerçekleşmesinin büyük bir kazanç olduğuna değinen Eyyüpkoca, "Türk halkı, iradesiyle yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile 'durmak yok yola devam' demiştir. Türkiye Yüzyılı başlamıştır. Kazanan milletimiz, kazanan güçlü Türkiye olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Demokrasi, adalet ve hukukun ışığında atacağı adımlarla büyüyüp kalkınacağına inanıyoruz"

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada da 2023'ün en önemli siyasi olayı olarak kabul edilen Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimlerinin sonuçlarının Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olması temennisini dile getirdi.

BAŞKANIN MESAJI - TÜGİAD

Türkiye'nin, seçimlere yüksek katılım oranıyla dünyaya güçlü bir demokrasi örneği gösterdiğini kaydeden Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dünyanın ekonomik ağırlığının batıdan doğuya kaydığı bir dönemde jeostratejik ve ekopolitik anlamda en kritik merkezlerden biri haline gelen ülkemizin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bundan sonra da demokrasi, adalet ve hukukun ışığında atacağı adımlarla büyüyüp kalkınacağına inanıyoruz. Türkiye'mizin refahı yolunda biz de TÜGİAD olarak var gücümüzle çalışacağız. TÜGİAD, ülkemizin, halkımızın ve devletimizin yanında eskiden olduğu gibi azimle üstüne düşeni yerine getirmeye devam edecektir. Ülkemizin yolu açık olsun."

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu da Türkiye için çok önemli bir seçim döneminin daha ülkenin, çağdaş yapısı ve demokrasisine yakışır bir şekilde başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Halkın sandığa yansıyan iradesiyle yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve yeni dönem TBMM'yi tebrik eden Küçükoğlu, şunları kaydetti:

"Hem global hem coğrafi risklerin ve belirsizliklerin yükseldiği bir dönemdeyiz. Ülkemiz açısından önemli fırsatları ve riskleri barındıran bu dönemde gereken reformlarla birlikte gelişimimizin güçlenmesi ve hızlanması için hep birlikte üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Meclis'imizin yeni dönemde Türkiye'nin güçlü küresel bir ekonomik aktör olarak yükselmesine büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyoruz. İnşaat malzemeleri sanayisinin çatı örgütü Türkiye İMSAD olarak, bu dönemde demokrasi kültürünün kökleşmesi, refah ve huzur ortamının gelişmesi için tüm siyasi aktörler, kurum ve kuruluşlarca azami katkının sağlanmasını temenni ediyoruz."

Türkiye Otelciler Birliği

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ise ikinci turda Türk milletinin teveccühü ve ferasetiyle yaptığı tercih sonucunda yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Eresin, "Yapılan seçimde milletimiz; vatanımızın istikbali, bütünlüğü, birlik ve beraberliğine olan inancını göstermenin yanında geleceğine ve demokrasiye sahip çıkarak ülkemizin güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

TÜROB Başkanlığı'na yeniden Müberra Eresin seçildi - Nasıl Bir Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Eresin, "Milletimiz, ikinci yüzyılında bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün daha güçlendirilmesi, daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için iradesini sandığa yansıtmıştır. Bu itibarla seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederim." değerlendirmesinde bulundu.

"Şimdi sorunların çözümü için kararlı ve hızlı adımlar atılması zamanı"

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nden (KAGİDER) yapılan açıklamada, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kutlanırken, kendisine görevinde başarılar dilendi.

Şimdi Türkiye'nin gündemindeki temel sorunların çözümü için kararlı ve hızlı adımlar atılmasının zamanının geldiği belirtilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Sürdürülebilir kalkınma sürecine girmiş, yatırımlar için cazip, müreffeh bir Türkiye yaratmak hedefiyle harekete geçilmelidir. Türkiye'nin geleceğini belirleyecek temel konu toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaktır. Kadınların ekonomide, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit bir şekilde temsil edilmesi bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahiptir. Bu hedef gerçekleşmeden diğer hedeflere ulaşmak mümkün değildir. Bu kapsamda, kadın hakları alanında geriye gidiş olmaması, kazanımların üzerine yenilerinin eklenmesi önem arz etmektedir. KAGİDER olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının her alanda güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılmasını bekliyor ve 'artık eşitleyelim' çağrısı yapıyoruz."

Açıklamada, KAGİDER'in bu sürece bilgi birikimi, deneyimi ve uzmanlığıyla tam destek vereceği bildirildi.

"Derneğimiz, daha güçlü bir Türkiye için yeni dönemde de şevkle çalışmaya devam edecek"

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Engin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulunurken, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve TBMM'ye giren milletvekillerini tebrik etti.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Engin Aksoy'dan Seçim  Açıklaması

Derneğin doğrudan yatırım konusundaki önemine işaret eden Aksoy, "(Dernek) Ülkemizdeki doğrudan uluslararası yatırımların yüzde 85'ini temsil eden derneğimiz ekonomimizin sürdürülebilir bir şekilde büyümesi, katma değerli uluslararası doğrudan yatırımların ülkemize çekilmesi ve ülkemizin rekabetçiliğinin artırılması hedefiyle yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik olarak oluşturulacak politikalara katkı sağlayarak daha güçlü bir Türkiye için yeni dönemde de şevkle çalışmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Ekonomik potansiyelimizin tam anlamıyla ortaya çıkaracağına yürekten inanıyoruz"

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün de sonucun Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olması temennisinde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

TPF Başkanı Düzgün:

Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte belirsizlik ortamını geride bıraktıklarını, artık Türkiye'nin geleceğine ve temel meselelerine odaklanmanın tam zamanı olduğunu belirten Düzgün, şu ifadeleri kullandı:

"İkinci yüzyılımızı planlamak, ekonomik ve sosyal alanlarda güçlü adımlar atmak için tüm enerjimizi birleştirmeliyiz. TPF bünyesinde yer alan yerel zincirler olarak, devletimizin yanında durmaya ve her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. Bu süreçte ülkemizin ekonomik istikrarını güçlendirmek, büyümeyi sürdürmek ve istihdamı artırmak için kararlılıkla çalışacağız. Yerel zincirler olarak, yerel üretimi desteklemek ve yerli markalarımızı güçlendirmek için çaba sarf edeceğiz. Yerel girişimcilerin büyümesini teşvik edecek adımlar atacak ve Türk ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz."

Aynı zamanda rekabetçiliği artırmak ve müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için sürekli yenilik ve iyileştirmeler yapmaya devam edeceklerini aktaran Düzgün, "Önümüzdeki süreçte sektörün karşılaştığı zorlukları ve ihtiyaçları da sizlerle gündeme getirerek ortak çözümler bulmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte tek yürek halinde hareket edip, daha da güçleneceğine ve ekonomik potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkaracağına yürekten inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Türk tekstil sektörü Türkiye Yüzyılı'na hazır"

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz ise yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında, "güven, istikrar ve üretime dayalı ekonomi modelinin güçlendirileceğini" vurgulamasına işaret ederek, bu durumun ithalatta artan haksız rekabetle karşı karşıya kalan tekstil sektörüne motivasyon olduğunu bildirdi.

Tekstil ve ham maddeleri ihracatında artış sürüyor - Haberler

Öksüz, "Türk tekstil sektörü olarak sağladığımız istihdam, devasa üretim gücümüz ve 13 milyar doları bulan ihracatımızla Türkiye Yüzyılı'na hazırız. Türkiye ekonomisinin mihenk taşı olan sektörümüz; daha fazla üretim, ihracat ve istihdamla, ülkemizin ekonomisine katkı sunmaya var gücüyle devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Gerçekleştirilecek atılımların destekçisi olacağız"

Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinde Türkiye'nin bir kez daha demokratik olgunluğunu tüm dünya kamuoyuna yansıttığını bildirdi.

TÜGİK Genel Başkanı Güral: Cumhurbaşkanımızın çağrısı bize kuvvet ve cesaret vermiştir

Güral, "Yeniden seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülke olarak ekonomik ve sosyal alanlarda yeni başarılara imza atmamızı temenni ediyor, Sayın Cumhurbaşkanımızı seçim başarısından dolayı yürekten tebrik ediyorum. İş dünyası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerçekleştirilecek atılımların destekçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

DEGÜDER'den Afet Bakanlığı çağrısı

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan da seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM'ye giren milletvekillerini tebrik etti.

DEGÜDER güçlendirme çalışmalarına bilgi birikimiyle katkı vermeye hazır |  İnşaat Dünyası

Türk milletinin demokrasi geleneğine uygun şekilde gerçekleşen 14 günlük seçim maratonunda sandık başına gidip tercihini yaptığını belirten Türkkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Yaşadığımız elim depremler sonrası ülke genelindeki riskli yapı stoku konusunun hızlı şekilde ele alınması gerekiyor. Bu konuda güçlendirmenin öneminin de vurgulanması elzem. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı Afet Bakanlığı'nın kurulmasıyla deprem bölgesinin yeniden imarı ile kentsel dönüşüm ve güçlendirme konularında daha hızlı yol alınabilir. Biz de dernek olarak daha güçlü bir Türkiye için yeni dönemde de katkı sağlamaya ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı seçimi kesin sonuçlarının ilan edileceği tarih belli oldu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi ABD basınında

 

İş dünyasından seçim sonucu yorumları

 

Türkiye 2. turda seçimini yaptı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17’nci zaferi

 

Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi illere göre sonuçlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)