BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim sonrası gerginlik: 7 ölü----

Seçim sonrası gerginlik: 7 ölü

Seçim sonrası gerginlik: 7 ölü
17 Nisan 2013 - 10:13 www.finansgundem.com

Venezuella'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından çıkan çatışmalarda yedi göstericini hayatını kaybetti

Venezuela'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Nicolas Maduro, tartışmalı sonuçlar yüzünden çıkan çatışmalarda yedi göstericinin ölmesinden sonra, muhalefeti kendisine karşı darbe düzenlemekle suçladı.
Geçen ay ölen sosyalist lider Hugo Chavez'in yerine gelmesini istediği Maduro karşısında küçük bir farkla seçimi kaybeden muhalefet lideri Henrique Capriles, oyların yeniden sayılmasını istiyor. Ancak ulusal seçim kurulu CNE, yeniden sayım yapılması talebini reddetti. Pazartesi günü başkent Caracas ve başka kentlerde protestocuların polisle çatıştığı olaylarda yedi kişi hayatını kaybetmişti. Maduro dün ulusa hitaben bir konuşma yaparak, "Bunun sorumluluğu şiddet arayanların, anayasa ve kurumları saymayanlarındır... Planları hükümet darbesi yapmaktı" dedi.Yetkililer, olaylarda 60'tan fazla insanın yaralandığını ve 170 kişinin tutuklandığını söyledi. Maduro bugün Caracas'ta yapılması tasarlanan yürüyüşe izin vermeyeceğini duyurdu. Capriles de hükümetin mitinge sızmayı ve şiddet olayları çıkararak sorumluluğu muhalefetin üzerine yıkmayı planladığını iddia ederek yürüyüşü iptal etti. Dünyanın en büyük petrol rezervlerinden birine sahip olan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Venezuela'da uzun sürecek bir istikrarsızlık dönemi beklentisi, piyasaları tedirgin ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)