BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSeçim Avrupa'yı nasıl etkileyecek?----

Seçim Avrupa'yı nasıl etkileyecek?

Seçim Avrupa'yı nasıl etkileyecek?
22 Eylül 2013 - 03:48 www.finansgundem.com

Almanya'da bugün genel seçimin galibi belli olacak.. Peki sandıktan çıkan isim Avrupa'nın geleceğini nasıl etkileyecek?

Alman seçmenler, bu haftasonu genel seçimler için oy kullanmaya gidiyor. Sandıktan çıkacak isim Almanya'nın ve euro bölgesinin geleceğini değiştirebilir. Seçimlerin galibi bugün belli olacak; fakat buna karşın, analistler seçimin sonucunun ve bunun  Avrupa'ya olacak potansiyel etkisinin hala belirsiz olduğunu ifade ediyorlar.Bugün yapılacak seçimlerin öncesinde son yapılan anketler, Merkel'in Muhafazakar Demokratları'nın daraldığına işaret ediyor. Perşembe günü yapılan INSA anketine göre, Merkel ve onun muhafazakar CDU/CSU koalisyonu oyların yüzde 38'ini elde edecek. Bununla birlikte, koalisyonun küçük partneri Özgür Demokrat Partisi'nin (FDP) yüzde 6 oy toplaması, böylece üçlünün oylarının toplamının yüzde 44 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Bu oran, parlementoda çoğunluğu sağlamak için ise yeterli değil.
INSA araştırma verilerine göre, bugün sandıktan ana mualefet partisi olan Sosyal Demokrat Partisi için yüzde 28, yeşil parti için ise yüzde 8 oy çıkacak.
Uluslararası Ekonomi Profesörü ve Avrupa Konseyi'nin Uluslararası ilişkilerden sorumlu kıdemli üyesi, Sebastian Dullien Cuma günü CNBC'ye verdiği röportajında ''Büyük koalisyon, Almanya politikasını, Avrupa açısından daha olumlu ve euro dostu bir tarafa doğru götürecektir. Büyük koalisyon kurulmasıyla, Merkel son koalisyonunda euro'yu korumak için uyguladığı politikalara göre daha fazla hareket edecek yer bırakacaktır'' şeklide konuştu.
 Zurih'de bulunan Robert Kennedy Üniversitesi'nin dekanı David Costa da konu hakkında CNBC mikrofonlarına konuştu. Costa ''Seçimler sonrasında Almanya'nın cesur adımlar atacağına dair beklentiler var. Bana kalırsa hayal kırıklığına uğrayacağız. Burdaki kilit kelime 'devamlılık' dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)