BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSEC: Yapay zekanın finansal etkileri artabilir----

SEC: Yapay zekanın finansal etkileri artabilir

SEC: Yapay zekanın finansal etkileri artabilir
18 Temmuz 2023 - 00:49 www.finansgundem.com

SEC, yapay zekanın her geçen gün gelişmesi ile ilgili çekincesini dile getirdi. SEC Başkanı Gary Gensler, yapay zekanın küresel finansa en küçük olumsuz etkisinde tetikte olacaklarını belirtti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, yapay zekanın yaygınlaşmasıyla hükümetlerin küresel finans istikrarını korumak için düzenlemelerini elden geçirmesi gerekeceğini belirtti.

Gensler, Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde yaptığı konuşmada, düzenleyicilerin gelişen teknolojilerin ortaya çıkardığı zorluklarla uğraşması gerektiğini vurgulayarak, SEC personelinin yeni kurallara ihtiyaç olup olmadığını değerlendirdiğini ifade etti.

FİNANSAL KIRILGANLIK ARTABİLİR

Yapay zekanın, bir temel modelden veya veri toplayıcıdan aynı sinyali almaları nedeniyle benzer kararlar alan bireysel aktörlerle sürüyü destekleyebileceği için finansal kırılganlığı artırabileceğini dile getiren Gensler, mevcut model risk yönetimi kılavuzunun güncellenmesi gerekse de bunun yeterli olmayacağını savundu.

Gensler, yapay zekanın yaygınlaşmasıyla hükümetlerin küresel finans istikrarını korumak için düzenlemelerini elden geçirmesi gerekeceğini ifade ederek, bu teknolojinin finansal dolandırıcılık ve yatırımcıları belirli ürünlere yönlendirmek gibi amaçlarla kullanılmasında SEC'in tetikte olacağını söyledi.

YAPAY ZEKA, İYİ ANALİZ EDİLMELİ

Özellikle halka açık şirketlerin, yapay zekanın getirebileceği riskler ve fırsatlar hakkında yatırımcıları yanıltıcı olmaya karşı dikkatli olması gerektiğine işaret eden Gensler, SEC müfettişlerinin de yapay zekadan, gözetim, analiz ve yaptırımlarında daha fazla fayda sağlayabileceğini anlattı.

Gensler, rekabeti, şeffaflığı ve pazarlara adil erişimi teşvik etmeye devam edebilmeleri için yapay zekayı yakından değerlendirmeleri gerektiğine inandığını dile getirdi.

SEC, RİPPLE KARARINDAN UMDUĞUNU BULAMADI

Öte yandan Gensler, ABD'de Ripple Labs'in kripto para birimi XRP'yi satarak federal menkul kıymetler yasasını ihlal etmediğine yönelik mahkeme kararı ile SEC'in "hayal kırıklığı" yaşadığını söyledi.

SEC, Aralık 2020'de XRP'nin arkasındaki şirket Ripple Labs ve yöneticilerine dava açmış, şirket ve iki yöneticisini 2012'de piyasaya sürülen XRP'yi satarak 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet arzı gerçekleştirmekle suçlamıştı.

Ripple, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için geliştirilen bir token olan XRP'nin menkul kıymet olmadığını savunmuştu.

SEC'ten JPMorgan'a para cezası

 

Binance ve SEC anlaşmaya vardı

 

Fed ve SEC'den Goldman Sachs'a soruşturma

 

SEC Başkanı kripto şirketlerine ateş püskürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)