BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSebha'da ordu güçleri ile Hafter milisleri çatıştı----

Sebha'da ordu güçleri ile Hafter milisleri çatıştı

Sebha'da ordu güçleri ile Hafter milisleri çatıştı
14 Aralık 2021 - 14:42 www.finansgundem.com

Libya ordusu ile ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı milislerin lideri Halife Hafter’e bağlı güçler arasında Sebha kentinde çatışma çıktı

Başkent Trablus'un yaklaşık 750 kilometre güneyinde yer alan Sebha'daki ulusal güvenlik kaynağından alınan bilgiye göre, Hafter'e bağlı Tarık bin Ziyad milisleri ile Libya Ordusuna bağlı 116. Tugay arasında kent merkezinde çıkan silahlı çatışmalar saatlerce sürdü. Ordu güçlerinin çekilmesiyle çatışmaların dindiğini ve kentte şu an sessizliğin hakim olduğunu ifade eden kaynak, çatışmaların neden çıktığı konusunda bilgi bulunmadığını sözlerine ekledi.

Fizan vilayetinin merkezi olan Sebha kentindeki Ulusal Güvenlik Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, Hafter milislerinin, müdürlüğe ait mallara el koyduğu ve şehre gelmekte olan 11 aracı ele geçirdiği ifade edildi.

Hafter milislerinin saldırgan tutumunun şiddetle kınandığı açıklamada, bu tür suç teşkil eden eylemlerin Fizan vilayetinde istikrarın bozulmasına ve kaosun hakim olmasına yol açacağı kaydedildi.

Libya'nın güneyindeki Fizan vilayetinin tamamı Hafter'e bağlı milislerin kontrolünde bulunuyor. Öncesinde Hafter'e bağlı olan kentteki 116. Tugay, haziran ayında Başkanlık Konseyine tabi Libya Ordusuna bağlılığını ilan etmişti.

Yaklaşık 130 bin nüfusa sahip Sebha, Fizan bölgesindeki en büyük kent konumunda bulunuyor.

Libya Konseyi: Orduyu birleştirme çabalarını destekliyoruz

 

Libya hükümetinden seçim açıklaması

 

Libya seçimlerinde ‘gizli savaş’ yaşanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)