BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSchwarzman: Bankacılık krizi akıllı telefonlardan kaynaklandı----

Schwarzman: Bankacılık krizi akıllı telefonlardan kaynaklandı

Schwarzman: Bankacılık krizi akıllı telefonlardan kaynaklandı
30 Mart 2023 - 14:53 www.finansgundem.com

Blackstone'un kurucu ortağı Steve Schwarzman yaşanan bankacılık krizinin bankaların yanlış kredi politikalarından ziyade insanların telefonlardan hızla mevduat çekmesi nedeniyle yaşandığını belirtti.

Blackstone Inc.'den Steve Schwarzman yaşanan bankacılık krizinin bankaların yanlış kredi politikalarından ziyade teknolojinin gelişmesiyle alakalı olduğunu söyledi. Schwarzman insanların telefonlardan hızla mevduat çekmesi nedeniyle yaşanan krizin çözülebilir olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bloomberght'de yer alan habere göre, Steve Schwarzman çoğu ABD bankasının mevcut sektör krizini atlatmasını beklediğini ve yaşanan karmaşanın sebebinin kötü kredi dalgası değil pandeminin ve teknolojinin etkileri olduğunu belirtti.

Schwarzman Perşembe Tokyo'da verdiği bir röportajda, "Bankacılık sistemi herhangi bir geleneksel kriz içinde değil. Faiz oranlarının artmasıyla ilgili geçici bir sorunumuz var ve teknolojiden kaynaklanan bir mevduat sorunumuz var. Ve bunların ikisi de çok sayıda banka için çözülebilir sorunlar” ifadelerini kullandı.

Silicon Valley Bank ve ABD’denin iki bölgesel bankasının hızlı çöküşü diğer bankalarında mevduat kaçışlarına yenik düşebileceği endişesini artırmıştı.

Bankacılık krizi sistemsel bir sorun mu?

 

Bankacılık krizinin kazananı büyük bankalar

 

Bankacılık krizi mali krizi tetikler mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)