BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemScholz: Önümüzde bir belirsizlik dönemi var----

Scholz: Önümüzde bir belirsizlik dönemi var

Scholz: Önümüzde bir belirsizlik dönemi var
28 Haziran 2022 - 16:04 www.finansgundem.com

G7 Liderler Zirvesi sonrası basına konuşan Alman Başbakan Olaf Scholz, Ukrayna'daki savaştan dolayı önlerinde belirsiz bir dönemin bulunduğunu dile getirdi.

Olaf Scholz, Almanya’nın ev sahipliğinde Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı’nda düzenlenen G7 Liderler Zirvesi’nin özel bir zamanda önemli bir zirve olduğunu vurguladı. Scholz, "Bu zirve Rusya’nın saldırganlığına karşı birlikteliğimizi ve kararlılığımızı gösterdi" ifadesini kullandı.

Rusya’nın 125 günden beri Ukrayna'ya saldırdığını söyleyen Alman Başbakan, G7 olarak bu savaşı kınadıklarını ifade etti.

Scholz, Kremençuk'taki Amstor Alışveriş Merkezi'ne dün Ruslar tarafından düzenlenen füze saldırısının savaşın acımasızlığını gösterdiğini dile getirerek G7 ülkelerinin Ukrayna’yı desteklediğini hatırlattı.

Scholz: Savaş dönüm noktası

Zirvede 24 Şubat’ta başlayan savaşın ne anlama geldiğini görüştüklerini de ifade eden Scholz, "Ben bunu dönüm noktası olarak niteledim. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Savaşın öncesindeki döneme geri dönüş olmayacağını ve olamayacağını hepimiz biliyoruz. Hepimiz için önümüzde bir belirsizlik dönemi olduğu açıktır. Bu meydan okuyucudur ve bundan dolayı kararlılık ve birliktelik önemlidir" dedi.

Scholz, G7 ve ortak ülkelerin ortak eylem için fikir birliği ortaya koyduğunu, bunun tüm katılımcılarla “göz hizasında” gerçekleştiğini, burada demokratik ittifakların gücünün gösterildiğini aktardı.

Scholz: Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz

Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Scholz, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in bu savaşı kazanmaması gerektiği konusunda hemfikiriz. Bu savaşta Putin ve rejimi için ekonomik ve siyasi maliyetlerini yüksek tutmaya ve yükseltmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Rusya ile Ukrayna arasında savaşı bitirmek için adil bir anlaşmayı uluslararası yaptırımların kaldırılması için ön koşul olarak gören Scholz, "Maalesef şu anda Rusya'nın değişmeyen vahşetle savaşı sürdürdüğünü gözlemliyoruz. Ukrayna ile adil bir anlaşma olmadan yaptırımların devam edeceği bilinmelidir. Dikte edilmiş barış diye bir şey olamaz" dedi.

Ukrayna'ya 9 milyar dolar bütçe yardımı; 2,9 milyar dolar insani yardım yapılacak

Ukrayna’ya toplamda 29 milyar dolar bütçe yardımı ve 2,9 milyar dolar insani yardım yapılacağını aktaran Scholz, ayrıca Ukrayna’ya silah yardımının süreceğini aktardı. Scholz, Ukrayna'nın yeniden imarı konusunun da zirvede ele alındığına işaret ederek, Ukrayna için bir Marshall Planı gerektiğini, bunun iyi bir şekilde planlanmasının önemini vurguladı.

Çin'e de Rusya'ya uygulanan uluslararası yaptırımları aşmaması çağrısı yapan Başbakan, "Yaptığımız tüm görüşmelerde bunda ısrar ediyoruz" dedi.

Hedef, Rusya'ya bağımlılığı azaltmak

Scholz, G7'nin Rusya'ya olan petrol ve gaz bağımlılığını azaltmak ve yenilenebilir enerjileri teşvik etmek istediğini kaydetti.

İklimi koruma konusunda bir "İklim Kulübü" oluşturma fikrinin desteklenmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Scholz, "İklim hedeflerine ulaşmak için hırslı olmaya ihtiyacımız var" ifadesini kullanddı.

Açlıkla mücadele

Almanya Başbakanı Scholz, dünyadaki açlıkla mücadele edeceklerini aktararak, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla bu konudaki zorlukların arttığını söyledi. Scholz, "Bu, Rusya'nın savaşıdır ve şu anda dünyadaki birçok insanın kendilerini ve ailelerini artık besleyemeyeceği endişesini duymalarına neden olmaktadır" diye konuştu.

Dünyada 345 milyon insanın yeterince yiyeceği olmadığının bilindiğine vurgu yapan Scholz, iklim krizi, korona virüs ve Ukrayna’daki savaşın bu sıkıntıyı daha da arttırdığını kaydetti. Scholz, bu konuda eyleme geçeceklerini açıklayarak, bundan dolayı "gıda güvenliği için küresel ittifak" oluşturduklarını dile getirdi.

Rusya: Ukrayna’da 2 tane Su-25 savaş uçağı imha edildi

Ukrayna: Savaşta 34 binden fazla Rus asker öldü

Ukrayna'daki savaşta 324 çocuk öldü 

Ukrayna Savaşı: Yeni dünya düzenine ilk adım

'Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatını engellemesi savaş suçudur'

Scholz: Ukrayna'ya silah göndermeye devam edeceğiz

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)