BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiScholz: Borçlanma limitlerinde değişikliğe ihtiyaç yok----

Scholz: Borçlanma limitlerinde değişikliğe ihtiyaç yok

Scholz: Borçlanma limitlerinde değişikliğe ihtiyaç yok
02 Mart 2020 - 14:12 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında borç freninde değişikliğe gitmeye gerek olmadığı, korona virüse karşı yeterli esnekliği sağladığı belirtildi

Almanya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yasal borçlanma limitlerini değiştirmeden ekonomik krizlere tepki verebilecek kadar harcama esnekliğine sahip olduğu belirtildi.

Handelsblatt gazetesinin daha önceki bir haberinde bakanlık yetkililerinin daha fazla harcamanın önünü açabilmek için “borç freni” olarak anılan borçlanma kurallarını gevşetmenin yollarını aradığı belirtilmişti.

Konuya ilişkin konuşan bakanlık yetkilileri, Maliye Bakanı Olaf Scholz'un borç freninin büyük bir destekçisi olduğu ve sık sık savunacağını dile getirdiğini belirtti.

Ayrıca Scholz'un koronavirüsün ekonomiyi çok ciddi şekilde etkilemesi durumunda, Almanya'nın oldukça fazla harcama gücü olduğunu söylediği belirtildi.

Bakanlık sözcüsünün e-posta açıklamasında “Borç freni kriz zamanlarında etkin hamle yapmak için borç manevrasına yönelik yeterli alanı sağlıyor. Bu nedenle değişikliğe gitmeye ihtiyaç yok.” ifadesi yer aldı.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)