BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemScholz 2023'ten umutlu değil: En zorlusu olacak----

Scholz 2023'ten umutlu değil: En zorlusu olacak

Scholz 2023'ten umutlu değil: En zorlusu olacak
04 Temmuz 2022 - 11:29 www.finansgundem.com

ARD'ye açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı, yükselen enerji enflasyonunun etkisi konusunda "çok endişeli" olduğunu belirterek gelecek yılın en zorlusu olacağını söyledi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yükselen enerji enflasyonunun etkisi konusunda "çok endişeli" olduğunu belirterek 2023 için "Gelecek yıl en zorlusu olacak" dedi. Scholz, hükümetin yeni bir yardım planından önce milyarlarca euroya mal olan son yardım paketinin etkisini değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. 

Alman kamu yayıncısı ARD'ye konuşan Scholz, Almanya'nın ekonomik durumunun yanı sıra Ukrayna sorunu ve Avrupa Birliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Scholz, yükselen enerji enflasyonunun etkisi konusunda "çok endişeli" olduğunu, ancak hükümetin yeni bir yardım planından önce milyarlarca euroya mal olan son yardım paketinin etkisini değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Gelecek yılın "en zor geçecek dönem" olacağının da altını çizen Şansölye, bu yılki hesaplamalara göre, alt ve orta gelirli haneler için fiyat artışlarının yaklaşık yüzde 90'ını kararlaştırılan önlemlerin telafi edeceğini de sözlerine ekledi.

Sorunlara "aşırı ihtiyatlı" yaklaştığı yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Scholz, "Hükümet asgari ücrete rekor zam yaptı ve savunma politikasında kökten değişikliklere gitti. Yıllardır süre gelen çatışma bölgelerine silah göndermeme politikası sonlandırıldı ve orduyu yenilemek için 100 milyar euroluk bir fon oluşturuldu" dedi.

UKRAYNA'YA FARKLI OLACAK

Almanya'nın savaş sonrasında Ukrayna'ya verilecek güvenlik garantilerini müttefikleriyle görüştüğünü, ancak bunların NATO üyelerine verilenlerden farklı olacağını belirtti.

Scholz, "Verebileceğimiz güvenlik garantilerini yakın dostlarımızla tartışıyoruz. Bu devam eden bir süreç. Bir ülkenin NATO üyesi olmasıyla değişeceği açıktır" dedi.

Aralık ayında göreve gelen Scholz, Ukrayna krizinde "liderlik gösterememekle" ve krizin körüklediği yüksek enflasyonla mücadele eden halkla "empati kuramamakla" eleştiriliyor.

Bu eleştirilere karşın Şansölye "Her hafta bir söz veren ama sonra bunların yüzde 90'ını tutmayan politikacılardan biri olmak istemiyorum" diyerek yanıt veriyor.

Bu tür zor zamanları "sürekli bir şeyler söyleyen insanların değil, temel kararların alındığından emin olan insanların zamanıdır" diyerek tanımlıyor.

Almanya ekonomisinde 31 yıl sonra bir ilk

 

Almanya’da tasarruf önerileri tepki çekti!

 

Almanya'da işsizlik beklentilerin üzerinde arttı

 

Almanya'da yoksulluk 32 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)