BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSchnabel: Enflasyon yükselmeye devam edecek----

Schnabel: Enflasyon yükselmeye devam edecek

Schnabel: Enflasyon yükselmeye devam edecek
23 Eylül 2022 - 09:01 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, enflasyonun daha da yükselmeye devam edeceğine inanmak için hala nedenler bulunduğunu söyledi.

Euro Bölgesi'nde enflasyonun daha yukarı gideceğini ve fiyatlarda büyümenin önceden düşünülenden daha kalıcı olmasının muhtemel olduğunu ifade eden Schnabel, resesyon riskinin arttığını belirtti.

Spuerkeess of Luxemburg tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Schnabel, fiyat artışlarının genelene yayılmakta olduğuna ve ürünlerin büyük bir bölümünde fiyat artışının yüzde 3'ün üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "Enflasyonun kısa vadede biraz daha yukarı gideceğine inanmak için nedenler var. Enflasyon, orjinalde düşündüğümüzden daha ısrarcı, kalıcı olabilir" dedi.

Ancak Schnabel, işgücü piyasasının oldukça dayanıklılık gösterdiğine de işaret ederek, "Ücret verisi bise enflasyonun ikrinci tur etkilerinin henüz gerçekleşmediği yönünde rahatlık sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Faizin tek haneye çekilmesi bekleniyor

 

Fed faizleri yıl sonuna kadar %4.4'e yükseltecek

 

Lane: ECB, faiz oranlarını yükseltecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)