BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Schnabel: Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası'nı örnek alabilir----

Schnabel: Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası'nı örnek alabilir

 Schnabel: Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası'nı örnek alabilir
28 Mart 2023 - 08:05 www.finansgundem.com

ECB yönetim kurulu üyesi Schnabel, Avrupa Merkez Bankası'nın bankacılık sektöründe likiditeyi yönetmenin ve piyasadaki kısa vadeli faiz oranlarını yönlendirmenin yollarını ararken İngiltere Merkez Bankası'nın kitabından bir yaprak alabileceğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, ECB'nin bankacılık sektöründe likiditeyi yönetmek ve piyasalarda faiz oranlarını yönlendirmek için yeni yollar bulmak konusunda BoE'yi örnek alabileceğini söyledi.

Schnabel, ECB'nin mevduat ve kredi faiz oranları arasında geniş bir aralık bırakılmasını öngören 'koridor sistemi'nde olası değişiklikleri belirlerken, bankaların tutmak istedikleri likidite miktarını kendilerinin belirlediği BoE örneğine bakabileceğini ifade etti.

Columbia Üniversitesi'nde bir konferansta konuşan Schnabel, "BoE'nin yaklaşımının, özellikle Euro Bölgesi gibi büyük ve heterojen bir para alanı için geçerli olabilecek bir dizi faydası var. Potansiyel parçalanma şoklarına karşı daha iyi bir sigorta sağlayabilir, daha dengeli bir rezerv dağılımı oraya koyabilir ve para birliğinin dayanıklılığını güçlendirebilir." dedi.

ECB'den Euro Bölgesi bankalarına güvence

 

ECB, ekonomik risklere karşı uyardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)