BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSchiff: Trump demokrasi için tehlike----

Schiff: Trump demokrasi için tehlike

Schiff: Trump demokrasi için tehlike
16 Aralık 2019 - 00:47 www.finansgundem.com

Temsilciler Meclisi'nde Trump ile ilgili azil soruşturmasını yürüten komisyonların başkanları TV'den açıklama yaptı. İstihbarat Komisyonu Başkanı Schiff, Trump'ın demokrasi için tehlike olduğunu söyledi

Amerika hafta ortasında yapılması planlanan Temsilciler Meclisi’ndeki azil oylamasına odaklanmış durumda.

Azil soruşturmasını yürüten Temsilciler Meclisi’ndeki komisyonların başkanları televizyon kanallarında açıklamalarda bulundu.

Bu komisyonlardan biri olan İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff, Trump’ın demokrasiye tehdit oluşturduğunu belirtti.

Schiff bu açıklamasını ABC televizyonunda katıldığı bir programda yaptı.

Aynı programda Trump’a azil suçlamalarını yönelten Adalet Komisyonu’nun Başkanı Jerrold Nadler da konuştu.

Nadler ve Schiff, anayasal yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirttiler.

Schiff, Trump’a yöneltilen azil suçlamalarından biri olan görevi kötüye kullanmanın durmadığını vurguladı ve Trump’ın hala Ukrayna ve Çin’e Biden ailesini soruşturma çağrısı yaptığını, kişisel avukatı Rudy Giuliani’nin sahte soruşturma için Ukrayna’ya seyehat ettiğini hatırlattı.

Schiff seçime yönelik tehdidin devam ettiğini kaydetti ve bunun açık, net bir tehlike olduğunu vurguladı. Schiff, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi üyelerin görevlerini yapmayı reddettiğini de söyledi.

Nadler de Senato çoğunluk lideri Mitch McConnell’ın Senato’nun kısa bir yargılama yapacağı yönünde görüş belirtmesini eleştirdi ve bunun Senato’ya zarar vereceğini kaydetti.

Trump’a yönelik azil kararına Temsilciler Meclisi’nde çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun ardından Ocak ayında da Trump’ın Senato’da yargılanmasının gerçekleştirilmesi bekleniyor. 100 üyeli Senato Trump’ın görevden alınıp alınmayacağına karar verecek.

53 Cumhuriyetçi üyenin bulunduğu Senato’da Trump’ın görevden alınması beklenmiyor.

Hatta New Jersey’den Trump’ın azledilmesine karşı olan Demokrat Senatör Jeff Van Drew’in Washington Post’un haberine göre yakında Cumhuriyetçi Parti’ye katılması bekleniyor.

Bununla birlikte bazı Cumhuriyetçi senatörler kanıtların Senato’da dinlenmesi gerektiği düşüncesinde.

Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey, NBC’de Meet the Press programında yaptığı açıklamada söylenecekleri duymaları ve Başkan’ın avukatlarına savunma hakkı verilmesi gerektiğini kaydetti. Toomey, bunun ardından kararın verilmesi gerektiğini söyledi. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)