BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSchallenberg: Türkiye'nin AB müzakereleri askıya alınmalı----

Schallenberg: Türkiye'nin AB müzakereleri askıya alınmalı

Schallenberg: Türkiye'nin AB müzakereleri askıya alınmalı
14 Ağustos 2020 - 17:00 www.finansgundem.com

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, Oruç Reis gemisinin sondaj faaliyetlerine devam etmesi, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi, Libya ve Suriye politikalarından dolayı Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrısını yineledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye'nin Oruç Reis gemisi ile sondaj faaliyetlerine devam etmesi üzerine "Doğu Akdeniz'deki tehlikeli gelişmeler endişe verici" yorumunu yaptı.

Yunan mevkidaşi Nikos Dendias ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu başkentte ağırlayan bakan, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin görüşüleceği toplantıya ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin Libya ve Suriye'yi de kapsayan politikalarının yanı sıra Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin Avrupa'yı fikir değiştirmeye itmesi gerektiğini söyleyen Schallenberg, "Bu nedenlerden dolayı Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin askıya alınması çağrımızı yineliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı, Ayasofya ile ilgili daha önce de "zorluklar zincirinin yeni bir halkası" demiş, Türkiye'nin Avrupa'da güvenilir bir ortak olmadığını ifade etmişti. Schallenberg, AB'en Ankara'ya karşı daha sert ve net tavır almasını istedi.

Schallenberg ile Yunan Bakan Dendias, görüşmelerin ardından AB dışişleri bakanlarının olağanüstü toplantısına telekonferans yoluyla katılacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)