BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSBK, 14 gün daha gözaltında----

SBK, 14 gün daha gözaltında

SBK, 14 gün daha gözaltında
21 Haziran 2021 - 16:44 www.finansgundem.com

SBK'nın avukatı Dülger, Viyana'daki mahkemenin yetkisizlik kararı verdiğini, Korkmaz hakkında karar verilmek üzere Viyana'dan Wels'e gönderileceğini söyledi. Dülger'in verdiği bilgiye göre mahkeme 14 gün sonra yapılacak.

Korkmaz'ın avukatı Doç. Dr. Murat Volkan Dülger, müvekkilinin Avusturya’da tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle ilgili bilgi verdi.

Murat Dülger, Viyana'daki mahkemenin Sezgin Baran Korkmaz hakkında yetkisizlik kararı verdiğini ve bir sonraki mahkemenin 14 gün sonra Korkmaz'ın yakalandığı yer olan Wels’te yapılacağını söyledi.

Müvekkilinin Türkiye'de yargılanmasını ve Türkiye'ye iadesini istediklerini belirten Dülger, "14 gün sonraki mahkemede iade edilip edilmeyeceği yönünde bir karar verilmeyecek. İade süreci biraz uzun bir süreç. Wels'teki mahkeme, eğer iade kararı oluşursa bu sürecin gözaltında mı yoksa serbest olarak mı geçireceğine karar verecek" dedi.

KARA PARA AKLAMA SUÇLAMASI

NTV haberine göre, Türkiye’de hakkında “kara para aklamak” suçunu işlediği iddiasıyla İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Sezgin Baran Korkmaz, dava sonrası yurtdışına kaçmıştı.

5 Aralık'ta İstanbul Havalimanı üzerinden yurt dışına giden Korkmaz, ABD'nin talebi üzerine 18 Haziran'da Avusturya polisinin operasyonuyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Korkmaz hakkında ABD'de de "Kara para aklama" suçlamasıyla açılmış soruşturma bulunuyor.

Dülger, müvekkilinin ABD'de değil, Türkiye’de yargılanmak istediğini de söyledi. 

Kingston kardeşlerin İstanbul gezisi, SBK dosyasında

Sezgin Baran Korkmaz’ın iade süreciyle ilgili yeni açıklama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ22 Haziran 2021 00:34

    BU ÜLKEDE VATANIMIZI BÖLMEK PARÇALAMAK, BAŞLARI ADINA AJANLIK YAPAN MAFCILIK YAPANLARI, DOLANDIRICILIK ENTRİKA HIRSIZLIK MENFAATCİLİK TERÖRİSTLER İLE İŞBİRLİĞİ VE İTTİFAK YAPAN HERKESİ İDAM EDİLMELİDİR.

  • Gökhan 21 Haziran 2021 19:53

    İşe bak, adam Türkiye'den kaçıyor, yakalanınca Türkiye'ye dönmek için can atıyor... !!!