BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSberbank kartıyla para transferinde yeni kural----

Sberbank kartıyla para transferinde yeni kural

Sberbank kartıyla para transferinde yeni kural
09 Aralık 2018 - 14:05 www.finansgundem.com

Rusya'da telefon numaraları girilerek karttan karta para gönderiminde kural değişti

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank, ülkede çok popüler olan karttan karta para transferleriyle ilgili yeni kurallar getirdi. Gazeta.ru’un haberine göre, Sberbank müşterileri artık cep telefonları üzerinden yalnızca telefon numaralarını girerek kredi kartlarına para gönderemeyecek.
Bunun nedeninin, birçok banka müşterisinin, banka kartları yerine yanlışlıkla kredi kartlarına para göndererek komisyon ödemek zorunda kalması olduğu belirtildi.

Sberbank’tan yapılan açıklamada, “Kredi kartlarına telefon numarası ile para göndermek paralı bir hizmet. Kredi kartına yanlışlıkla yapılan para transferleriyle ilgili çok sayıda şikayet geliyor. Çünkü Sberbank müşterilerinin çoğu hem kredi hem de Banka kartı sahibi” denildi.

Bundan sonra kredi kartına para gönderilmesini isteyen kişilerin, göndericiye yalnızca kart numarasını belirtmeleri yeterli olacak.

Banka kartlarına ise eskiden olduğu gibi yine hem kart numarası hem de telefon numarası ile para transferi yapılabilecek.

Sberbank müşterilerinin birbirlerinin kartlarına yaptıkları para transferinin toplamı 2018 yılında 8 trilyon rubleyi buldu. 2017 yılının tamamında bu rakam 13,6 trilyon ruble olarak kaydedilmişti.

Diğer yandan uzmanlar, banka müşterilerinin cep telefonları üzerinden tüm kartlara para transferi yapmaya alıştıklarını, yeni uygulamanın hoşnutsuzluğa yol açabileceğini söylüyor.

Bu uygulamaya Sberbank’ın ardından diğer bankaların da geçebileceği belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)