BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Sayın Öcalan" telafuzu Meclis'e giriyor----

"Sayın Öcalan" telafuzu Meclis'e giriyor

Sayın Öcalan telafuzu Meclis'e giriyor
23 Haziran 2015 - 10:10 www.finansgundem.com

Abdullah Öcalan'ın yeğeni olan Dilek Öcalan'a Meclis'te nasıl hitap edileceğini merak konusu

Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın kürsüye nasıl çağrılacağı merakla bekleniyor. Cumhuriyet gazetesi de bugün bu konuyu deneyimli gazeteci Türey Köse imzasıyla manşetine taşıdı.

Manşetten, "Buyurun Sayın Öcalan" ifadesini kullanan gazete şunları aktardı: "Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın seçilmesiyle TBMM'de yeni bir dönem başlıyor. Uzun yıllar Abdullah Öcalan'a 'Sayın Öcalan' denildiği için onlarca kişiye dava açılmasına neden olan bu hitap artık Meclis'te sık sık duyulacak.

HDP KRİZ İSTEMİYOR

7 Haziran seçimleriyle parlamentoya girmeye hak kazanan milletvekilleri bugün yemin edecek. Parlamentoya en yaşlı üye olması sıfatıyla CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal başkanlık edecek. Yemine saatler kala HDP'den Baykal'a çok özel bir rica iletildi. Türkçe konuşmayı iyi bilmeyen ve yemin töreni için günlerdir Türkçe çalışan HDP Milletvekili Feleknas Uca'nın TBMM Genel Kurul kürsüsünden nasıl yemin edeceği konusunda tartışmalar yürütülürken, HDP'nin bugünkü birleşimi yönetecek Deniz Baykal'dan Uca'nın olası yanlış bir telaffuzuna karşı anlayışlı olmasını istediği öğrenildi. HDP'li Uca'nın Türkçe kelimelerin telaffuzunda sıkıntı yaşıyor olması Baykal'a iletildi. Baykal'ın da HDP'ye telaffuzdan kaynaklı hataları sorun etmeyeceğinin yanıtını verdiği belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)