BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavcının ajandasından çıkan şok bilgi!----

Savcının ajandasından çıkan şok bilgi!

Savcının ajandasından çıkan şok bilgi!
14 Ağustos 2016 - 11:28 www.finansgundem.com

HSYK'da başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Sapanca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Eser Yılmaz'ın evindeki aramalarda şok bilgilere ulaşıldı.

Sapanca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Eser Yılmaz'ın evindeki ajandada '' Yaşarsa Başbakan, ölürse Bilal cezaevine girecek'' notu bulundu.

HSYK'nın 11 Ağustos'ta 648 hâkim savcıyı görevden alması ardından, adı geçen savcılarla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAVCININ EVİNDE ÇEŞİTLİ NOTLAR BULUNDU

Soruşturmaların Sakarya ayağında ise ilginç detaya ulaşıldı. Gözaltına alınana Sapanca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Eser Yılmaz'ın evindeki aramalarda ele geçirilen ajanda da "AKP-Cemaat Gerilimi" başlığı altında çeşitli notlar bulundu.

GÜNLÜĞE EL KONULDU

El konulanlar arasında Mehmet Eser Yılmaz'ın günlüğü de bulunuyor. Günlükte yer alan "16 Ocak 2014" tarihli "AKP-Cemaat gerilimi" başlıklı yazı ise FETÖ'nün, askeri vesayete ilişkin ilk hamlesini ve "17-25 Aralık Operasyonu" ile ortaya koyduğu planları gözler önüne seriyor.

 Mehmet Eser Yılmaz'ın günlüğünde yer alan "AKP-Cemaat gerilimi" başlıklı yazı şöyle:

CEMAAT KARANLIK BİR ÖRGÜT

"Kimin kazanacağı sorulacak ilk soru ve ne zaman kazanacağı ikinci önemli soru. İlk sorunun cevabı kesinlikle cemaat olacak. Nedeninin ilki AKP'den daha sıkı, aynı amaca hizmet eden daha karanlık tam anlamıyla bir örgüt olmaları. İkincisi, cemaatlerin mahiyetinden kaynaklı güç. Nakşibendi ve Kadiriler uzun yıllardır bu bölgedeler ve değişen devlet ve güç dengelerinden çok az etkilendiler. Üçüncüsü cemaatin deneyimli, sabırlı ve planlı olması, cemaat askeri vesayetle ilgili ilk hamlesini Ferhat Sarıkaya ile yaptı. Tepkiler ölçülüp, değerlendirmeler yapılıp sonraki yıllar sonra yapılabilir. 

BU SAVAŞIN KAZANANI CEMAAT OLACAK

Bu ikinci sorunun da cevabı, uzun yıllar sürecek bu savaş belki soğuyacak ama bitmeyecek. Bu süre 4-5 yıl sürebilir ama kazanan cemaat olacak ve bu savaş çok acı bir sonla bitecek.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN CEZAEVİNE GİRECEK, ÖLÜRSE BİLAL GİRECEK"

Bence yaşarsa Başbakan (Recep Tayyip Erdoğan) cezaevine girecek, ölürse Bilal'in cezaevine girmesiyle sonuçlanacak. Bunu istemek ve kabullenmek zor. Cemaat samimi değil ve hedefi karanlık. Asıl soru, cemaatin nasıl tasfiye edileceği. Ondan sonra belki aydınlanma çağı ülkemiz için yaşanabilir."

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)