BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavcılıktan Bilal Erdoğan için şok çağrı----

Savcılıktan Bilal Erdoğan için şok çağrı

Savcılıktan Bilal Erdoğan için şok çağrı
27 Aralık 2013 - 00:06 www.finansgundem.com

Savcı Muammer Akkaş’ın yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Bilal Erdoğan hakkında gözaltı kararı verildiği ortaya çıktı

Savcı Muammer Akkaş’ın yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında gözaltı kararı verildi. Savcı Akkaş’ın yazdığı ‘çağrı kağıdı’ isimli yazıda Bilal Erdoğan’ın şüpheli sıfatıyla ifade vermesi için ifadeye çağrıldığı yazılı.
Radikal'in haberine göre; Muammer Akkaş tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen 25.12.2013 tarihli yazı şöyle: 
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2012/656 soruşturma kapsamında; Çıkar amaçlı Suç Örgütü kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli sıfatıyla ifadeniz alınacağından, çağrı kağıdına ilişkin tebligatı aldığınızda aşağıda belirtilen tarihte Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat etmeniz, gelmediğiniz takdirde 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 146’ıncı maddesi hükmüne göre zorla getirileceğiniz tebliğ olunur. Muammer Akkaş – Cumhuriyet Savcısı”

Yazıda yer alan notta ise Necmettin Bilal Erdoğan’ın 2 Ocak 2014 tarihinde mesai saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı TMK 10. Madde ile yetkili bölümüne gelmesi istendi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündemle ilgili sorularına yanıtlarken oğlu Bilal Erdoğan'la ilgili haberlere ilişkin şu değerlendirmeyi yapmıştı:
"Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Buralardan Erdoğan’a vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. Bunu bildikleri için etraftaki arkadaşlarla saldırıyorlar. Oğlumu hedef alarak, TÜRGEV vakfıyla ilgili ismini zikrediyorlar. Neymiş? Vakıfla ilgili bir imar değişikliği için talepte bulunmuş. Vakıfla ilgili olarak imar değişikliği için belediyeye gitmek suç mu? Belediye başkanını ‘bina yaptı, 25 yıllığına vakfa kiraladı’ diye suçluyorlar. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Benzer şeyler İSTEK Vakfı, ÇYDD, TEV gibi vakıflar için de yapıldı. Orası bir öğrenci yurdu, Bilal Erdoğan’ın oteli değil. Oradan dolaşıp bana gelmek istiyorlar."
İŞTE BİLAL ERDOĞAN İÇİN ÇIKARILAN ÇAĞRI METNİ....


YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İlyas Erhan ABACI20 Aralık 2016 16:46

    GEÇENLERDE AYM başındaki zat açıklama yapmış ülkede hukuk ''ADAMINA GÖRE KARAR VERİR '' adam çalar satar yatar aklanır sen ben o biz siz onlar HIRSIZ dediğimizde TERÖRLE MÜCADELE KAPSAMINA ALINIDIĞIMIZI kapımızda polisle çıkarız ifadeye AYAKKABILARI DOLDURAN PARTİNİN adaleti nasıl kaldırdığınıda tescillemiş olduk

  • hakan27 Aralık 2013 22:42

    Adam olan kıymet bilen sn Erdoğan'la gurur duyar sahip çıkar. Avrupalı sollamisiz haberiniz yok siz oyuna gelin görürüm sizi chp gelince bitersiniz ancak anlarsınız....

  • barış27 Aralık 2013 14:37

    siz olmayan gemileri bırakın 50milyar dolar götürenlere hesap soramadınız

  • cem27 Aralık 2013 13:53

    Hükümet bugün istifa etmeli. biz bu işi beceremedik demeli. borsa dipte, euro 3 seviyesini geçti. olan yine orta halli şirketlere ve halka kesilecek. vergilerimiz boğazınızda kalsın haram zıkkım olsun...

  • metin27 Aralık 2013 13:41

    o gemilerin hesabını verecek başka yolu yok .

  • YILMAZZ27 Aralık 2013 13:13

    VATANDAŞ rumuzlu arkadaşım,,tespitlerinin bir kısmına katkıda bulunmaya çalışayım..!!birileri zamanı geldiğinde kullanmak üzere,bu durumu yıllardır takip ediyor, kaydediyordu,. Bazı beklentileri karşılanmayınca da,!!!!!,,evet..cümlenin bu noktasında durup şunuda yazmak gerekiyor.!!!!!bazı beklentiler karşılanmayıncada dediğimiz an..!! burda duralım,,olay bu işte..o beklentiler neydi??neden karşılanmadı,,karşılanmadığına göre pastanın dilimlerinden başkalarınamı pay verilmeye başlandı??,,belliki menfaat ilşkileri yumağında büyük bir rant kapma mücadelesi vardı.!!o mücadele şuan kavğaya dönüştü, kavğa başlayıncada ellerinde ne varsa ardı ardına sunmaya başladılar. O birileri bu olayı kullanarak ülkeyi feci şekilde karıştırmaya, hem sosyolojik hem de ekonomik tüm dengeleri bozmaya çalışıyor benden söylemesi. Amaç nedir? ...amaç nedir sorusu doğru bir soru değil,çünkü o adamlara bu soruyu sorduğunda verecekleri cevaplar bellidir,,yolsuzluk var bizde bunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz derler..!!o nedenle bundan sonraki dönem için,bizi ilgilendiren kısmı amaç değil sonuç olmalı.!HEPİMİZ BU GEMİNİN İÇİNDEKİ YOLCULARIZ KAPTAN DEĞİŞİKLİĞİ OLSADA OLMASADA BU GEMİYLE YOLA DEVAM ETMEK DURUMUNDAYIZ....YÖNETİME TALİP OLUP BİZ BU İŞİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPARIZ DİYENLER BABAMIZIN OĞLU DEĞİL,ORTAYA ÇIKAN SORUNLAR SIRTIMIZDAKİ YÜKÜ ARTTIRDIĞINA GÖRE ,BU SORUNLARA NEDEN OLAN İNSANLARIN ADALETLİ ŞEKİLDE HESAP VERMESİNDEN YANA OLMALIYIZ,.VATANDAŞ OLARAK GÖZETMEMİZ GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUS BUDUR.!KAPİTALİST SİSTEMDE PARTİ BAZINDA FANATİK SAVUNMALAR YAPMAK ÇOK ANLAMSIZ,,,,SİSTEMİN İÇİNDEKİ PARTİLERİN TAMAMI, BU SİSTEMİN KURALLARIYLA YOLA DEVAM ETMEK ZORUNDADIRLAR,,VATANDAŞ OLARAK TEK DİLEĞİMİZ DÜRÜST DÜRÜST OLABİLMELERİDİR.!.!!Bu sitede paylaşımda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.!!

  • mustafa27 Aralık 2013 11:49

    abi asgari ücretle çalışıpta 6 gemicik sahibi olan var mı bu ülkede nereden geldi bu gemicikler sayın başbakan maaş ın ne senin oglun bu gemileri pardon gemicikleri nerden aldı hakkaten yüzsüzlügün bu denlisine pes pes pessssss

  • Vatandaş27 Aralık 2013 11:14

    Aklım hafzalam almıyor arkadaş. Ülke tarihinin en büyük kaoslarından birini yaşıyoruz. Kim kimdir nedir necidir iyi midir kötü müdür belli değil. Neredeyse ülkedeki tüm savcılar ayrı bir soruşturma başlatmış. Adı geçen şahıslar ve hikayeleri doğrudur değildir, artık bunu gerçekten bilmek imkansız hale geldi. Herkes kendi kararını kendi veriyor, kendi hükmünü ve cezasını veriyor. Bu seferberliğin amacı yolsuzluğu, ahlaksızlığı, hırsızlığı önlemek içinde eyvallah sonuna kadar arkasındayız. Gerçekten suçlu olan, hak yemiş, rüşvet almış, çalmış çırpmış, kanuna hukuka ahlaka aykırı davranmış herkes, en ağır şekilde cezalandırılsın. Ama arkadaş bu kadar büyük ve önemli bir konudaki soruşturmanın detayları, belge ve delilleri nasıl oluyorda anında tüm basına servis ediliyor? Bir haber geliyor, bilmemkim gözaltına alınmış, falanca olayla ilgili. Bakıyorsun pat olayla ilgili tüm gizli yazışmalar, teknik takibe takılan görüşmeler, fotoğraflar internette. Abi nasıl oluyor bu iş? Bu belgeler nasıl düşüyor aynı anda nete? Ciddi hukuki bir soruşturmada böyle bir şey nasıl olabilir? Bugüne kadar nice davalar, soruşturmalar gördük, sonuçlarını, detaylarını uzun zaman öğrenemedik, açıklanmadı hep bekledik sonucunu merakla. Ama şimdi herşey anında canlı yayın. İpin ucu feci şekilde kaçmış durumda. Bu işin sonu vatan için hiç hayırlı görünmüyor. At izi it izine karışmış durumda. Benim teorim şu; birileri bu durumu yıllardır biliyor, takip ediyor, kaydediyordu, zamanı gelince kullanmak için. Bazı beklentileri karşılanmayınca da ellerinde ne varsa ardı ardına yayınlamaya başladı. O birileri bu olayı kullanarak ülkeyi feci şekilde karıştırmaya, hem sosyolojik hem de ekonomik tüm dengeleri bozmaya çalışıyor benden söylemesi. Amaç nedir? Ne zaman nasıl sonuçlanır? Sonrası nasıl dengeler oluşur? Allah bilir. Rabbim bu ülkeyi ve bu ülkenin hayrına çalışan, didinen herkesi, hepimizi korusun.

  • yavuzhan27 Aralık 2013 10:21

    aferin savcı kimin adamısın meşhur oldun

  • :)27 Aralık 2013 09:08

    herkes herkesi göruyor, herkesın asıl düşünceside ortada. ama ağızlardan çıkan kelimeler farklı...uzun lafın kısası, "suçsuzzan git gönullu ifade ver..."

  • YILMAZZ27 Aralık 2013 02:37

    ABDESTİNDEN ŞÜPHESİ OLMAYAN SÖZÜNÜN ALTINI ÇİZELİM.!,,MADEM ŞÜPHENİZ YOK,BU NASIL BİR KORKUDUR.!! BELGELERİNİZLE BİRLİKTE GİDERSİNİZ,GAZETECİLERE SÖYLEDİKLERİNİZİ HUKUKUN ÖNÜNDEDE SÖYLER SUÇLAMALARI ÇÜRÜTÜRSÜNÜZ.!!İLK ZAMANLAR KAFAMIZDA SORU İŞARETLERİ VARDI,ANCAK DEVLETİN HUKUK SİSTEMİNİN TIKANMASINA NEDEN OLAN UYĞULAMALARI GÖRDÜKÇE O SORU İŞARETLERİNİN TAMAMININ CEVAPLARI OLUŞMAYA BAŞLADI..!!ANAYASAYLA TEMİNAT ALTINA ALINMIŞ YASALARDAKİ HUKUKİ İŞLEYİŞİ, TALİMATLA ARZU ETTİĞİNİZ YÖNDE BİR İŞLEYİŞE YÖNELTMEK ,BEN BU HUKUKA GÜVENMİYORUM ANLAMI TAŞIYORSA ,,BUDA 11 YILLIK İKDİDARIN,DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNİN İNŞAASINDAKİ BAŞARISIZLIĞININ İTİRAFI DEMEKTİR.!!BU MİLLET ÇOK ÖNCELERİ YAPILAN HAKSIZLIKLAR NEDENİYLE DESTEK VERİP SİZLERİ BU GÜNLERE KADAR TAŞIDI....UNUTMAYINKİ..!!, MİLLETİN VİCDANINDAKİ YARĞILAMANIN SONUÇLARI, HUKUKİ SONUÇLARDAN DAHA VAHİM BİR TABLOYA NEDEN OLABİLİR...!!

  • dakik27 Aralık 2013 01:43

    bu cocuk uzaydan inmedi, veya gokten zeminle inmedi cagirin hesap versin

  • adem27 Aralık 2013 01:10

    yazıklar olsun size evrakları elden ele gezdiriyorlar memleket 30milyar dolar zarar etti yarın benzine elektriğe zam kapıda kına yakarsınız.

  • YNG27 Aralık 2013 00:38

    Git başka yerde meşhur ol