BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavcı ve polise KHK ile süper yetki----

Savcı ve polise KHK ile süper yetki

Savcı ve polise KHK ile süper yetki
28 Temmuz 2016 - 06:20 www.finansgundem.com

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan mevcut kanunlarda hakim kararı ile yapılan dinleme, teknik takip gibi bazı işlemler savcılık kararıyla yapılabilecek. Aramalarda da polise geniş yetki verildi

Kanun Hükmündeki Kararname'deki (KHK) dikkat çekici düzenleme ise zorunlu görülen hallerde, tutuklu veya hükümlüler, yetkili Cumhuriyet savcısının talebi ve sulh ceza hâkimliğinin kararı ile geçici sürelerle ceza infaz kurumundan alınabilecek.

Mevcut mevzuatta hakim kararıyla iş yerinde ve konutta arama yapmak mümkün iken, çıkarılan KHK ile Cumhuriyet Savcısının talimatıyla arama yapılabilmesinin yolu açıldı. KHK ile Askerî mahallerde hâkim kararıyla veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının yazılı emriyle, savcının katılımı olmaksızın, adli kolluk görevlileri tarafından arama ve el koyma yapabilecek.

Telefon dinlenmesi, teknik takip kararları, gizli soruşturmacı görevlendirilmesi artık hakim kararı olmaksızın, sadece savcıların talimatıyla mümkün hale geldi. Avukatların içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisi, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise Cumhuriyet savcısının kararıyla kısıtlanabilecek.

KHK ile Avukat bürolarında hâkim kararıyla veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının yazılı emriyle arama ve elkoyma yapılabilecek. (Hürriyet / Mesut Hasan Benli)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)