BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavcı silahla rehin alındı----

Savcı silahla rehin alındı

Savcı silahla rehin alındı
31 Mart 2015 - 13:57 www.finansgundem.com

Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı odasında rehin alındı

Türkiye'nin gözü İstanbul Çağlağayan'da... Sıcak dakikalar yaşanıyor. Terör örgütü DHKP-C üyeleri, Berkin Elvan soruşturmasına Bakan Savcı Mehmet Selim Kirazı 6'ıncı kattaki odasında silahla rehin aldı.

Güvenlik güçleri kapıyı zorlayınca içeridekiler 2 el silah ateş etti. Özel Harekat operasyon hazırlığı yapıyor.

Örgüt, sıraladığı 5 talebi yerine getirilmediği taktirde savcıyı öldürmekle tehdit etti, saat 15.36'ya kadar süre verdi. Güvenlik güçleri, Özel Harekat, 6'ncı katı ablukaya almış durumda. Giriş ve çıkışlar tutuldu. Özel Tim adliyede. Sezgin Tanrıkulu ve Ümit Kocasakal'ın da adliyede olduğu belirtiliyor. Pazarlıklar sürüyor.
 
SAVCI REHİN! İŞTE SAAT SAAT YAŞANANLAR
DİHA'nın haberine göre teröristler taleplerinin yerine getirilmesi için yarım saatlik yeni bir süre verdi.
 
-19:40 Savcıyı rehin alanlarla görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

-17:55 Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan eylemcilerle görüşme yapıyor

-17:40  Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, savcının rehin alındığı Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Feyzioğlu açıklama yapmadı

-16: 15: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi'nden  sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, "Eylemin amacı anladığımız kadarıyla bir  soruşturma. Berkin Elvan soruşturması nedeniyle gündeme geldiğini öğreniyoruz.  Berkin Elvan bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir, onun ölüm olayı hepimizi  üzmüştür" dedi.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ
-16:10 İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok açıklama yaptı: "Şu an itibarıyla herhangi bir  sıkıntımız yok. Herhangi bir arkadaşımızın herhangi bir sorunu yok.  Arkadaşlarımız, müzakereci arkadaşlarımız bize katkı veren İstanbul Barosu  Başkanımız (Ümit Kocasakal), diğer arkadaşlarımız, eylemcilerle görüşüyor" 
 
-15:40 Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan terör örgütü DHKP-c üyeleriyle görüşmelerin yapıldığı belirtiliyor. İstanbul Cumhriyet Başsavcıvekili Vedat Yiğit, yaptığı son açıklamada "Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor" dedi.
 
ÜMİT KOCASAKAL VE SEZGİN TANRIKULU ADLİYEYE GELDİ
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın adliyeye girdiği görüldü. Kocasakal'ın gelmesiyle görüşmelerin başladığı da iddia edildi.
DHKP-C'li teröristlerin arabulucu olarak istediği bir diğer isimse Sezgin Tanrıkulu idi. Tanrıkulu'nun da adliyede olduğu belirtildi. Bu arada, Berkin Elvan'ın ailesinin Twitter hesabından, baba Sami  Elvan adına, "Kimsenin burnunun dahi kanamasını istemiyorum. Sadece adalet  istedim bugüne kadar ve sadece adil bir yargılama istiyorum" mesajı paylaşıldı. Adliye kreşinde çocuğu bulunan bir kişinin ise fenalık geçirdiği iddia edildi.
 
-15:36 Terör örgütü üyelerinin verdiği süre 15.36'da doldu.
 
-15: 30 Adliye önünde gazetecilerin bulunduğu tarafta "15'inde bir Fidan Berkin Elvan ve Berkin Elvan ölümsüzdür" sloganı atan bir kişi gözaltına alındı
 
SİLAH İÇERİYE NASIL SOKULDU?
Yaşanan olay sonrası silahın adliyeye nasıl sokulduğu sorusu gündeme geldi.  Teröristlerden birin avukat olduğu iddiası da ortaya atıldı.
 
TERÖRİSTLERDEN BİRİ Ş.Y. İDDİASI
Berkin Elvan soruşturması savcısını rehin alan silahlı kişilerden birinin daha önce yasadışı örgüte yönelik operasyonlarda gözaltına alınan Ş.Y olduğu ileri sürülüyor. Öte yandan örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen ses kaydı yayınlandı. Teröristlerden birinin avukat olduğu iddiası da var.
 
KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ
Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin  nişancıların yerleştirildiği görüldü. İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve  Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa  Çalışkan da adliyeye geldi. 
Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor. 
 
SALONLAR DA BOŞALTILDI
Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde duruşma salonları boşaltıldı. Adliyenin A kapısı önündeki basın mensupları, pencereden silahla ateş  açılması ihtimaline karşı buradan uzaklaştırıldı. 
 
SAAT 15:36'YA KADAR SÜRE VERDİLER
Terör örgütü saat 15.36'ya kadar süre verdi, 5 taleplerinin yerine getirilmesini istedi.
 
-13:36 Kamuoyu yaşanan olayları saat 13.36'dan sonra duydu.
 
-12:36 İddiaya göre DHKP-C üyeleri silahla Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyenin 6. katındaki odasına girdi. 3 kişi oldukları sanılan teröristler içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkarttı, Kiraz'ı rehin aldı. Katip, yaşananları güvenlik güçlerine bildirdi.
 
İÇERİDEN İKİ EL SİLAH SESİ GELDİ
Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi. Savcılığın bulunduğu kat boşaltılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı. Yaşanan rehine eyleminin ardından aynı katta bulunan diğer savcılar dışarı çıkarıldı. Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile  emniyetin müzakere timi olay yerine sevk edildi. Terör örgütü, olaya ilişkin fotoğrafları twitter'dan yayınladı. 
 
2 AY ÖNCE SORUŞTURMAYA ATANDI
Yaklaşık iki ay önce Berkin Elvan soruşturmasına atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet'ten daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)