BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavcı değişti!----

Savcı değişti!

Savcı değişti!
18 Temmuz 2013 - 13:44 www.finansgundem.com

Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'deki protestolarda eli sopalı kişilerce öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında şok bir gelişme yaşandı...

Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında başına aldığı darbeler ile beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz olayını soruşturan Cumhuriyet Savcısı değişti. Adli tatil nedeniyle Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen'den yeni adli yılın başlamasına kadar Ali İsmail Korkmaz'ın soruşturmasını yapmasını istedi.
Ali İsmail Korkmaz'ın yaşamını kaybetmesinden sonra, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, olayı soruşturması için Cumhuriyet Savcısı Hakan Turunç'u görevlendirdi. Turunç da özel bir ekip kurarak soruşturmayı başlattı. Ancak, cuma günü (yarın) başlayacak ve Eylül ayına kadar sürecek adli tatil nedeniyle bazı savcıların görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingüç, Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen'den yeni adli yılın başlamasına kadar Ali İsmail Korkmaz'ın soruşturmasını yapmasını istedi. Yapılan değişikliğin adli tatil nedeniyle olduğu, adli tatil döneminde soruşturmanın kesintiye uğramaması için alındığı açıklandı.
MÜFETTİŞLER ESKİŞEHİR'DE
Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen müfettişlerin Eskişehir'e geldiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, Kokmaz'ın ölümüne ilişkin müfettiş görevlendirdi. Bu kapsamda Eskişehir'e gelen müfettişler, Korkmaz'ın tedavi gördüğü hastanelerde ve olayın meydana geldiği öne sürülen bölgede inceleme yapacak. Müfettişler, incelemelere göre hazırlayacağı raporu ilgili bakanlıklara sunacak.
BAKAN GÜLER: ER GEÇ ÇÖZECEĞİZ
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eskişehir'deki Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında Ali İsmail Korkmaz'ın uğradığı saldırıyla ölümüne üzüldüklerini, hiç kimsede 'Senin ölümün, benim ölümüm' yaklaşım olamayacağını söyledi. Bakan Güler, Korkmaz'ın saldırıya uğradığı bölgede aralarında farklı yazılımları bulunan 40'a yakın kamera bulunduğunu belirterek "Tüm verilere bakıp er geç bu işi çözeceğiz" dedi.
Bakan Güler, Twitter hesabından Eskişehir'de sopalı kişilerin saldırısına uğrayarak yaralanan ve 38 gün süren yaşam mücadelesi ardından kurtarılamayan 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz olayına ilişkin değerlendirme yaptı. İçişleri Bakanı Güler, Taksim Gezi Parkı odaklı eylemlerde polise karşı sistemli ve tertipli bir kampanyaya dönüşen olaylara tanık olduklarını, polis teşkilatının önemli bir sınavdan başarıyla geçtiğini, özellikle çevik kuvvet ekiplerinin amirlerinden aldıkları emir, yasaların kendilerine tanıdığı yetkiyle hukuk ve meşruiyet içinde görevlerine başarıyla yerine getirdiğini yazdı. Bakan Güler, tweet'lerinde şöyle devam etti:
"Türk polisi hiçbir zaman demokrasinin dışına çıkmamıştır. Polisimiz bu olayda Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi çok önemli ve çok zorlu bir demokrasi testinden başarıyla geçmiştir. Hepimiz diğer ölümlerde olduğu gibi Ali İsmail Korkmaz adlı gencin ölümüne de çok üzüldük. 'Senin ölümün, benim ölümüm' gibi bir yaklaşım hiç kimse de olamaz. 'Kamera kayıtları saklandı, silindi' deniliyor. O bölgede özel sektör de dahil olmak üzere 40'a yakın kamera var. Farklı yazılımları olan kameralar var. Tüm verilere bakıp er geç bu işi çözeceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)