BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaş nedeniyle küresel gıda arzı risk altında----

Savaş nedeniyle küresel gıda arzı risk altında

Savaş nedeniyle küresel gıda arzı risk altında
02 Mart 2022 - 08:35 www.finansgundem.com

Norveçli gübre üreticisi Yara International, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin küresel gıda kaynaklarını tehdit ettiğini belirterek, uluslararası toplumun tarım için Rus hammaddelerine olan bağımlılığını azaltması gerektiğini bildirdi.

Norveçli gübre üreticisi Yara International, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle küresel gıda arzı risk altında  olduğunu bildirdi.

Ukrayna ve Rusya, birlikte küresel buğday ihracatının yaklaşık % 29'unu, dünya mısır arzının % 19'unu ve dünya ayçiçek yağı ihracatının % 80'ini oluşturan dünyanın en temel gıda maddelerinin bazılarının başlıca ihracatçıları.

Ancak Rusya, azot bazlı gübrelerin üretimi için kritik olan doğalgazın yanı sıra bitkiler için gübre hammaddesi de ihraç ediyor.

Yara, Avrupa'nın temel bitki gübre bileşenleri olan nitrojen, potasyum ve fosfat tedarikinin toplamda % 25'inin Rusya'dan geldiğini bildirdi.

Yara, "Jeopolitik koşullar dengesizken, Avrupa'nın gıda üretimi için en büyük hammadde kaynakları sınırlamalara tabi tutuluyor ve kısa vadeli alternatifler yok." açıklamasını yaptı.

Savaş gıda fiyatlarındaki endişeyi artırdı!

 

Küresel gıda fiyatlarında artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)