BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaş konuşması yapıldı----

Savaş konuşması yapıldı

Savaş konuşması yapıldı
31 Ağustos 2013 - 06:54 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, kimyasal silah kullanıldığını söyledi, Suriye hemen cevap verdi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan istihbarat raporlarının Suriye’de rejimin kimyasal silah kullandığından şüphesi olmadığını söyleyerek olası müdahale öncesi savaşın çerçevesini çizdi.
Buna göre saldırı sınırlı olacak, kara harekâtı olmayacak, iç savaşı bitirme hedefi taşımayacak ve ABD, Suriye’de müzakere edilmiş siyasi çözüm politikasında değişiklik yapmayacak.
ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’ye askeri operasyon emrini vermesinden önce Esad Rejimi’nin 21 Ağustos’ta muhaliflere karşı kimyasal silah kullanıp çoğu çocuk 1000’in üzerinde kişinin ölümüne neden olmasına ilişkin kanıtları, dünyaya ABD Dışişleri Bakanı John Kerry sundu. Kerry, Washington’daki bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, “Amerikan istihbarat kuruluşları, Esad Rejimi’nin 21 Ağustos’ta organize bir biçimde kimyasal silah kullandığı konusunda son derece emindir” dedi.
BUNLAR GERÇEKLER, KANITLAR
Kerry, konuşmasında ABD Yönetimi’nin bu konuda hiçbir tereddüt taşımadığını vurgularken, “Bunlar gerçeklerdir. Bunlar kanıttır” dedi. Böylece Amerikan halkına Irak Savaşı öncesi Saddam’ın elinde olduğu iddia edilen kitle imha silahlarına ilişkin yaşanan istihbarat skandalının tekrarlanmayacağının garantisini verdi.
Bu durumda Yönetim’in bir aksiyon alması gerektiğini belirten Kerry, bunun Suriye’de ölen savunmasız insanların yanı sıra daha önce bu konuyu kırmızı çizgi olarak açıklayan ABD’nin kredibilitesiyle de ilgili olduğunu belirtti. Ve bir cevap verilmediği takdirde Kuzey Kore’nin Hizbullah’ın da bundan mesajlar çıkaracağını belirtti.
TÜRKİYE’Yİ DE SAYDI
Kerry, Amerikan halkına yapılacak operasyonu açıklarken “ABD bu konuda yalnız değil. Müttefik ve dostlarımız yanımızda” dedi. Ardından Arap Ligi, İslam İşbirliği Teşkilâtı, Türkiye, Fransa ve Avustralya’dan bu konuda yapılan destek açıklamalarını tırnak içinde okudu. Kerry, Türkiye’nin Esad Rejimi’nin kimyasal silah kullandığından kuşku duyulmadığı yönündeki açıklamasına değindi.
Kerry, henüz kararı verilemiş olası askeri güç kullanımının ise sınırlı bir operasyon olacağını, ucu açık bir askeri harekât olmayacağını vurguladı. Kerry, “Amerikan askerinin postalı yere değmeyecek” diyerek bir kara harekâtına girişilmeyeceğini bir kez daha tekrarladı. Ayrıca bu operasyonun Suriye’de devam eden iç savaşı bitirmeye dönük bir hedef taşımayacağını söyledi.
Kerry, halen Suriye’de çalışan Birleşmiş Milletler müfettişlerinin kendilerine bilmedikleri bir bilgi veremeyeceğini ifade ettikten sonra BM raporunun beklenmeyeceğinin bir kez daha altını çizdi. Ancak her ne karar alınırsa alınsın ABD’nin Suriye’de müzakere edilmiş siyasi bir çözüm politikasında değişiklik yapmayacağını da tekrarladı. Kerry, “Nihayetinde Suriye’de askeri bir çözümün olacağına inanmıyoruz” dedi.
SURİYE'DEN YANIT GECİKMEDİ
Suriye ise Kerry’nin açıklamalarını “temelsiz yalanlar” olarak niteledi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kerry’nin suçlamaları Suriye’ye müdahaleyi meşrulaştırmaya yönelik umutsuz bir çaba” denildi.
SON GÜN ÇARŞAMBA
Öte yandan İngiliz hükümeti askeri müdahale konusunda geri adım atarken, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ABD’nin yanında yer alacaklarını açıkladı. Hollande, çarşamba günü Fransız meclisindeki Suriye oturumundan önce operasyonunun gerçekleşebileceği sinyalini verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)