BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaş gemisindeki yangın sabotaj mı?----

Savaş gemisindeki yangın sabotaj mı?

Savaş gemisindeki yangın sabotaj mı?
31 Temmuz 2021 - 17:12 www.finansgundem.com

Dört gün boyunca devam eden ve 2,5 milyar dolarlık (yaklaşık 21 milyar TL) hasara neden olan gemi yangınını çıkardığından şüphelenilen bir denizci hakkında dava açıldı

Washington Post'un haberine göre ABD donanmasının perşembe günkü açıklamasında, yetkililerin davada bir duruşma tarihi belirlemek için yeterli kanıt topladığı belirtildi ve denizci hakkında ağırlaştırılmış kundaklama ve gemiyi kasten tehlikeye atma suçlarından dava açılacağı duyuruldu.

Amfibi hücum gemisi USS Bonhomme Richard, geçen yaz San Diego Deniz Üssü'nün iskele tarafında günlerce alevler içinde kalmıştı. Gemi sonunda hurdaya çıkarılmış ve 2,5 milyar dolarlık tamir masrafı oluşmuştu.

Onbaşı rütbesine sahip sanık denizci, Bonhomme Richard mürettebatının üyesiydi. Donanma sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, zanlının kimliğinin kamuoyuyla paylaşılmadığını söyledi.

Robertson, ABD 3. Filosu komutanı Koramiral Steve Koehler'in davayı askeri mahkemeye taşıyıp taşımamayı değerlendireceğini de sözlerine ekledi.

Yangının koşullarını incelemek için donanmanın devam eden iki ayrı soruşturması daha var. Bunlardan biri olayın güvenlik detaylarıyla ilgiliyken, diğeri yangının meydana geldiği andaki komuta durumunu dikkatle inceleyecek.

Washington Post'un haberinde, yangınla mücadele eden denizciler, metalin büküldüğü, gemideki açıklıklardan alevlerin çıktığı ve dışarı simsiyah dumanın yükseldiği kabus gibi yangını anlattı.

Gemideki denizcilerden Astsubay Kıdemli Çavuş Hayley Craig, eylülde gazetecilere verdiği demeçte "Yalan söylemeyeceğim; korktum" dedi.

"Bence herkes korkmuştu. Gerçekten hiçbir şey görülmüyordu. İnanılmaz sıcaktı. Vücudun bu kadar ısıya dayanabileceğini bilmiyordum."

Birkaç düzine kişi duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi gördü ancak hiçbir itfaiyeci ya da denizci ciddi şekilde yaralanmadı.
(Independent Türkçe)

Manavgat'taki yangın sabotaj mı?

Ankara'da askeri kışlaya sabotaj girişimi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)