BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaş gemileri Karadeniz’de----

Savaş gemileri Karadeniz’de

Savaş gemileri Karadeniz’de
12 Şubat 2022 - 12:31 www.finansgundem.com

Ukrayna ile savaşın eşiğine gelen ve Batı’yı karşısına alan Rusya hazırlıklarını sürdürüyor. Karadeniz’e yığınak sürüyor

Rus Donanması tatbikat için Karadeniz'e 30'dan fazla gemi indirdi. Söz konusu tatbikatlara, 140 geminin yanı sıra 60 hava aracı ve 10 bin askerin katılacağı duyurulmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, "30’dan fazla savaş gemisi, tatbikat için Sivastopol ve Novorossiysk limanlarından Karadeniz’e planlanmış tatbikat çerçevesinde girmiştir" bilgisini verdi.

Rusya Savunma Bakanlığından 20 Ocak’ta yapılan açıklamada, Rus donanmasının ocak ve şubat aylarında “sorumlu” olduğu tüm bölgelerde seri askeri tatbikatlar gerçekleştireceği bildirilmişti.

NATO GEMİLERİ DE KARADENİZ’DE

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, NATO organizasyonuyla Karadeniz'e 2 savaş gemisi göndereceklerini açıkladı. Almanya gelişmeleri izlerken İngiltere’nin de bu yönde hazırlıkları olduğu biliniyor.

Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri'nde Biden yönetiminin göreve gelmesiyle birlikte, Karadeniz'de sular ısınmaya başlamıştı. Geçen yıl bu zamanlar Amerikan savaş gemileri, NATO tatbikatı için Karadeniz'de konuşlanırken, Rusya, ABD'nin Karadeniz'deki varlığından rahatsız olduğunu açıklamıştı. Rusya savunma yetkilileri, Amerikan savaş gemilerinin Karadeniz'e girmesine son verilmesi gerektiğini belirtse de ABD bu isteklere kulak asmıyor.

Rus diplomatlar Ukrayna'yı terk ediyor

Blinken, mevkidaşı Kuleba ile tırmanan Rusya- Ukrayna krizini görüştü

Rusya'dan ABD'ye "Moskova'ya enformasyon saldırısı" tepkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)