BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSavaş Avrupa'yı karıştırdı: Almanya en kötüyü daha görmedi----

Savaş Avrupa'yı karıştırdı: Almanya en kötüyü daha görmedi

Savaş Avrupa'yı karıştırdı: Almanya en kötüyü daha görmedi
16 Temmuz 2022 - 10:13 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, yayımladığı bir raporda Rusya'nın olası ekonomik yaptırım misillemeleri bütünüyle bir kapatma anlamına gelmese de Alman ekonomisini 2022'nin ikinci yarısında resesyona itecek.

Almanya'nın en büyüğü ve küresel ölçekte dev bankalardan Deutsche Bank, yayımladığı bir raporda Alman ekonomisinin yılın ikinci yarısında 'neredeyse kesin olarak' durgunluğa gireceğini tahmin etti.

Deutsche Bank ekonomistleri, Almanya'nın 2023'te yaklaşık yüzde 1 küçüleceğini vurguladı.
Raporda azalan doğalgaz arzı, ABD'deki gerileme ve ekonomik açıdan tersten esen rüzgârlar nedeniyle Almanya'nın bu yılın ikinci yarısında daralacağı belirtildi.

Resesyon kavramı genel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) yıllık bazda 2 veya daha fazla çeyrekte arka arkaya negatif büyüme göstermesine deniyor. Aynı zamanda ekonomik durgunluk olarak da biliniyor. Uzmanlar ayrıca enflasyonda tarihi rekorlar kırılsa da henüz zirvenin görülmediğini belirtti. Almanya'da enflasyon mayısta yüzde 7.9 ile 48 yılın zirvesine çıkmıştı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji arzında yaşanan daralma hem Avrupa hem de Almanya için alarm zillerinin çalmasını beraberinde getirdi. Rusya'dan gelen doğalgaza güçlü bir bağımlılığı olan Almanya açısından arz kesintileri hayati düzeyde sonuçlar doğurabilir. Almanya'nın, Rus doğalgazını aldığı ana boru hattı Kuzey Akım- 1, 11-21 Temmuz arasında bakım çalışmaları nedeniyle kapatıldı. Berlin, Moskova'nın doğalgaz akışını 21 Temmuz'dan sonra bütünüyle kesmesinden endişe duyuyor.

Deutsche Bank ekonomistleri notta, "Batı'nın yaptırımlarına ve Ukrayna'ya mali ve askeri desteğine misilleme olarak Rusya'nın Avrupa'daki ekonomik faaliyeti bozmanın yollarını aramaya devam edeceğini varsaymak mantıklı görünüyor" dedi. Uzmanlara göre Rusya'nın olası misillemeleri bütünüyle bir kapatma anlamına gelmese de Alman ekonomisini 2022'nin ikinci yarısında resesyona itecek.
(Sabah)

Orban: Avrupa Rusya'ya ambargo ile kendini vurdu

Ukrayna savaşı AB ekonomisini nasıl etkiliyor? Petrol ambargosu uygulanacak mı?

Rusya ve AB için olası gaz ambargosu senaryoları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)