BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSaudi EXIM, Türkiye Finans ve Türk Eximbank ile anlaşmalar imzaladı!----

Saudi EXIM, Türkiye Finans ve Türk Eximbank ile anlaşmalar imzaladı!

Saudi EXIM, Türkiye Finans ve Türk Eximbank ile anlaşmalar imzaladı!
28 Aralık 2022 - 14:21 www.finansgundem.com

Suudi İhracat-İthalat Bankası (Saudi EXIM), Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye petrol dışı ihracatını finanse etmek üzere Türkiye Finans Katılım Bankası ile 26 milyon dolarlık bir kredi limiti anlaşmasına imza attı.


Saudi EXIM, Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank) ile uzmanlık paylaşımı ve iki ülke arasındaki karşılıklı ihracatın desteklenmesi de dahil olmak üzere çok yönlü işbirliği için bir anlaşmaya daha imza attı.

Alkhalb, Saudi EXIM anlaşmasını Türk Eximbank'taki mevkidaşı Ali Güney ile imzaladı.

Her iki imza, İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu sırasında atıldı. Suudi Arabistan'ın Türk finans kuruluşlarıyla olan ortaklıklarının ve bankanın hem yerel hem de yabancı ortaklıklarını büyütme ve genişletme arayışının bir parçası olan iki anlaşma sayesinde banka, Suudi Arabistan'ın petrol dışı ihracatının büyümesine ve küresel olarak rekabetçi hale gelmesine yardımcı olacak, sürekli büyüyen bir dizi kredi çözümü ve hizmeti sunabilecek.

"İki anlaşma, Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde ileriye doğru atılmış bir adım ve yeni bir ticaret yolu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Saudi EXIM Bank CEO'su Alkhalb, bu iki anlaşmanın, Suudi Arabistan Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerde ileriye doğru atılmış bir adım ve yeni bir ticaret yolu olduğunu belirterek, "Anlaşmalar, Saudi EXIM'in Suudi ihracatçılara ve Türk ithalatçılara bir dizi finansman ve kredi çözümüyle yardımcı olma ve Türkiye'ye ihracatımızın finansmanındaki eksiklikleri giderme çabalarının bir parçasıdır" ifadesini kullandı.

Alkhalb, Saudi EXIM'in, daha fazla sayıda yerel ve uluslararası finans kuruluşuyla Suudi ihracatını destekleyecek anlaşmalar yapacağını ve böylece petrol dışı ihracatın GSYH'ye katkısının şu anda yüzde 16'dan 2030 yılına kadar en az yüzde 50'ye çıkarılmasına yardımcı olacağını kaydetti.

Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam da Saudi EXIM ile yapılan anlaşmanın Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri geliştirdiğini ve karşılıklı fayda sağlayan yatırım olanakları için yeni bir fırsat sunduğunu bildirdi.

Akşam, Saudi EXIM'in Finans ve kredi piyasasında saygın bir konuma sahip, Suudi ihracatçıların ve Türk ithalatçıların büyük bir destekçisi olduğunu aktardı.

"Anlaşma, karşılıklı ticarette yeni bir sayfa açtı"

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney ise Türk Eximbank ile Saudi EXIM arasındaki anlaşmanın karşılıklı ticarette yeni bir sayfa açtığını belirtti.

Güney, Türk tarafının, küresel ticaretin yararına ideal coğrafi konumlara ve küresel pazarlarda güçlü itibarlara sahip olan her iki ülkenin yararına olacak şekilde Türk Eximbank ile Suudi finans kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirme konusunda istekli olduğunu, her iki ülkenin de küresel ticaret arenasında yükselme arzusunu paylaştığını kaydetti.

Türk Eximbank ile AKKB arasında 150 milyon euroluk imza

 

Eximbank'tan ihracata 6,7 milyar TL kredi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • düşünüce28 Aralık 2022 15:52

    RTE beyin göçünü tersine çevirdik demiş. Ondan mı binlerce doktorumuz Almanyaya gitti 25000 yazılmcı ülke dışına çıktı. Her gencin rüyası ondanmı yurt dışında bir iş bulmak.