BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞartlı tahliyeyi reddedip hapishanede kalmayı istedi----

Şartlı tahliyeyi reddedip hapishanede kalmayı istedi

Şartlı tahliyeyi reddedip hapishanede kalmayı istedi
01 Haziran 2021 - 15:19 www.finansgundem.com

Hindistan Meerut hapishanesindeki 43 hükümlü mahkum, sekiz haftalık özel şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Biri hariç hepsi şartlı tahliyeyi kabul etti.

Meerut Hapishanesi'nin Kıdemli Amiri B.P. Pandey, The Indian Express'e mahkum Ashish Kumar'ın talebinin onaylandığını ve cezası tamamlanıncaya kadar hapiste kalacağını söyledi.

Hindistan bugüne kadar 28 milyondan fazla Kovid-19 vakası ve Kovid-19 kaynaklı 329 bin 100 ölüm bildirdi.

Eskiden öğretmen olan Kumar 2015'te tutuklanmıştı. Uttar Pradeş'in 9 hapishanesindeki başka 21 mahkum da Kumar gibi pandemi sırasında kendilerini içeride daha güvende hissettikleri gerekçesiyle şartlı tahliyeyi reddetti.

Hapishane İdaresi Genel Müdürü Anand Kumar, Press Trust of India isimli haber ajansına mahkumların 90 günlüğüne tahliye edildikleri takdirde bu sürenin cezalarına ekleneceğini söyledi. Kumar'a göre bu da mahkumların şartlı tahliyedense hapiste kalmayı tercih etmesinin bir sebebi olabilir.

Kumar, mahkumların dışarı çıktıklarında hapishanelerde bulunan gıda ve diğer sağlık hizmetlerine de erişemeyebileceklerini belirtti.

Anand Kumar, PTI'a "Hapishanelerde düzenli sağlık kontrolü yapılıyor. Zamanında yemek yiyorlar, hapishanede sağlıklı ve güvendeler. Mahkumlar hapishaneden çıktıklarında hayatlarını kazanmak için mücadele etmek zorunda kalacaklarını söylüyor" dedi.

8 Mayıs'ta Hindistan Yüksek Mahkemesi koronavirüs vakalarındaki artışı dikkate aldıktan sonra hapishanelerdeki yoğunluğun azaltılmasına dair karar almıştı. Mahkeme geçen yıl pandemi nedeniyle kefaletle serbest kalma hakkı veya şartlı tahliye verilen tüm mahkumların serbest bırakılmasına karar vermişti.

Mahkeme bazı mahkumların "sosyal geçmişleri yüzünden ve virüsün kurbanı olma korkusuyla serbest bırakılmak istemeyebileceklerini" de gözlemledi. Yetkilileri "mahkumların endişelerine saygı göstermeye" yönlendirdi.

Pandey, The Indian Express’e, Meerut hapishanesinden 42 mahkum ve yargılanmayı bekleyen 326 tutuklunun cezaevindeki yoğunluğu gidermek için geçici kefaletle serbest bırakıldığını söyledi.

Bahis kuponu dolandırıcılarına operasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)