BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZarrab, beş numaralı tanık----

Zarrab, beş numaralı tanık

Zarrab, beş numaralı tanık
28 Kasım 2017 - 23:55 www.finansgundem.com

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılanacağı ve Reza Zarrab'ın tanık olarak dinleneceği davada duruşmalar başladı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada, duruşma başladı. Duruşmanın öğleden sonra yapılan oturumunda, savcılığın Amerika Maliye Bakanlığı’na bağlı tanıkları ifadelerini verecek, çapraz sorgulamaları yapılacak.

Amerikanın Sesi'nde yer alan habere göre, Atilla’nın davasında tanık olarak dinlenecek Reza Zarrab’ın ifade verme sıra numarasının beş olduğu belirtildi. Son kez sanık olarak karşısına çıktığı bildirilen Zarrab'ın, yarın hakim Richard Berman’ın karşısına bu kez tanık olarak çıkması öngörülüyor.

Reza Zarrab gardiyanlara içki, kadın ve uyuşturucu için rüşvet verdi'

Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Victor Rocco ise açılış konuşmasında Zarrab'ın hapis cezasından kurtulmak için yalan söylemeye hazır olduğunu söyledi ve güvenilir olmadığını açıkladı.
Savunma makamının avukatı olan Rocco, "Hakan Atilla ile Zarrab'ın seyrek olarak iletişim kurduğunu ve birbirlerini sevmediklerini" de söyledi.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın avukatı Victor Rocco, "Reza Zarrab'ın içki, uyuşturucu ve kadın için ABD cezaevi gardiyanlarına da rüşvet verdiğini öne sürdü.
Davanın tutuklu sanığı eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, para aklama, rüşvet ve ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal ile suçlanıyor.

Reuters haber ajansı, Türk hükümetinin Salı günü, isimleri tanık listesinde olan ve davaya sahte belgeler sunduklarını iddia ettiği iki isim hakkında tutuklama kararı çıkardığını aktardı

‘Sarraf davada kilit bir tanık’

Sarraf’ı savcılıkla uzlaştığı ve tanık olacağı konusunda ilk resmi açıklama New York Güney Bölgesi Başsavcı Yardımcısı David Denton’dan geldi. Denton, Sarraf’ın Mehmet Hakan Atilla’nın davasında kilit bir tanık haline geleceğini söyledi. Savcı Yardımcısı Denton, 2011 yılından beri İran’a uygulanan ambargonun delinmesiyle ABD’nin güvenliğinin tehdit edildiğini öne sürdü. Savunmanın erteleme talebini reddeden hakim Berman, Sarraf’ın mahkemede tanık olarak dinleneceğini belirtti. Sarraf'ın hakkındaki suçlmaları kabul ettiği belirtildi.

Jüri olarak 12 asıl 6 yedek üyenin seçilmesinin ardından başlayan duruşmalara Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarından itiraz geldi.

Dün akşam saatlerinde Amerika Adalet Bakanlığı'na elektronik yolla başvuruda bulunan Atilla’nın avukatları, duruşmaların iki hafta ertelenmesini istedi.

Atilla'nın erteleme talebini hakim reddetti

Atilla’nın savunma avukatları erteleme taleplerinin gerekçesini, son ay içinde savcılığın delil olarak sunduğu binlerce sayfadan oluşan belgeleri değerlendirebilmek için zaman yetersizliği olarak gösterdi.

Savcılık savunmanın bu talebine itiraz etti. Hakim Richard Berman duruşmaya başlamadan savunmanın ertelenme talebini değerlendirdi. Hakim Berman, savunmanın, davanın 11 Aralık tarihine ertelenmesi talebini reddetti. Sabah yerel saatle 09:30'da davanın asıldan görüleceği duruşmalara geçildi.

Bharara: "Zarrab suçlamaları kabul etti çünkü hakkında yapılan suçlamalar doğru"

ABD’de Reza Zarrab davası soruşturmasını başlatan eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, savcılıkla uzlaşan Sarraf’ın tanık olarak ifade vereceği yönündeki haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Bharara, Twitter hesabından paylaştığı haberle ilgili olarak yaptığı yorumda, “Reza Zarrab’ın döndüğünü, savcılıkla işbirliği yaparak tanık olacağını belirtti.

Bharara, mesajında, “Reza Zarrab kendisiyle ilgili suçlamalara karşı her şekilde mücadele etme hakkına sahipti. Kendisine avukatlardan oluşan bir adeta rüya takım kurdu. Suçlamaları kabul etti çünkü hakkında yapılan suçlamalar doğru” dedi.

Atilla'nın da uzlaşma hakkı var

6 ayrı suçlamadan 95 hapis istemiyle yargılanan Atilla’nın duruşmaları jüri karar alıncaya kadar devam edecek. Hukukçular bu süreçte Atilla’nın da savcılıkla uzlaşma hakkı olduğunu belirtiyor.

Jüri adaylarına hitaben dün konuşan Berman, “Jürisi olacağınız davada bir tek Mehmet Hakan Atilla yargılanacak” dedi. Hakim Berman, Atilla’nın ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delmek, Amerikan kurumlarını aldatmak, kara para aklamakla ilgili suçlamaların yer aldığı altı suç maddesini okudu.

Berman, adaylara savcılarla veya savunma avukatlarıyla daha önce kişisel veya iş ilişkileri olup olmadığını sordu.

Jüri adaylarına davayla ilişkili olma ihtimali bulunan onlarca kişi ve çok sayıda şirket adının yer aldığı uzun bir liste sunuldu. Jüri adaylarının bu listede yer alan kişilerle irtibatı olduğu taktirde görevlendirilmeyecekleri belirtildi.

Sarraf’ın ceza almaması mucize olur

Bu arada New York Barosu avukatlarından Cahit Akbulut da Reza Zarrab’ın duruşmalara katılmamasının ceza almayacağı ya da beraat edeceği anlamına gelmediğini söyledi. Akbulut, “Zarrab uzlaşmış olsa bile savcılıkla yaptığı anlaşmaya göre bir ceza indirimi alacaktır. Eğer itirafçı olduysa tanık sıfatı da taşımış olsa bu davadan ceza almadan kurtulması mucize olur. Sarraf jürili duruşmalara savcılıkla uzlaştığı için katılmayacak. Bu yüzden bu duruşmalarda sanık olarak adı geçmiyor. Tanık sanık da olabilir. Tanık sanık olması onun ceza almayacağı anlamına gelmez. Kanımca hala ceza alma ihtimali oldukça yüksek” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)