BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarkozy yeniden siyaset arenasında----

Sarkozy yeniden siyaset arenasında

Sarkozy yeniden siyaset arenasında
30 Kasım 2014 - 11:01 www.finansgundem.com

Fransa'da eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de aday olduğu ana muhalefet partisi Halk Hareket Birliği başkanlık seçimleri sona erdi

2007 yılında cumhurbaşkanı seçildikten sonra UMP başkanlığından ayrılan Sarkozy, böylece 7 yıl sonra yeniden partisinin başına dönmüş oldu. Seçim sonucunu Facebook hesabından değerlendiren Sarkozy, sonuçların UMP için yeni bir başlangıç olduğuna değindi. Pazartesi günü büyük birliktelik için partinin güçlü isimleri ile yol haritasını belirleyeceklerini aktardı. 

Seçimlerde ikinci sırayı isi yüzde 29,18 oy oranıyla eski Tarım Bakanı Bruno Le Maire elde etti. Le Maire aldığı oy oranıyla seçimlerden önce kendisiyle ilgili yapılan tahminlerin de üzerine çıkmayı başardı.

Fransız medyası da seçimin gizli galibi olarak Bruno Le Maire'i gösterdi. Birkaç ay önce hiç bir politik ağırlığı olmayan Le Maire'in, eski cumhurbaşkanına karşı giriştiği yarışta aldığı yüzde 30 oy oranıyla partide söz sahibi konuma geldiğine değinildi.

Le Maire de seçimlerden sonra yaptığı açıklamada UMP seçmeninin kendisine verdiği oy ile yenilik beklentisini dile getirdiğini kaydetti. Ayrıca Sarkozy yönetimindeki UMP'nin, artık yüzde 30'luk oya ulaşan Le Maire'i dikkate almak zorunda kalacağı vurgulanıyor. Son olarak seçimlerde üçüncü sırayı ise 6,32'de kalan milletvekili Herve Mariton elde etti. 
Bu arada seçimlerden önce yapılan yorumlarda Sarkozy'nin yüzde 75 ve üzerine çıkması ile 2017 cumhurbaşkanlığı için kendisine büyük avantaj sağlayacağına vurgu yapılmıştı. Nicolas Sarkozy'nin yüzde 65'de kalması durumunda ise bunun eski cumhurbaşkanı için başarı olmayacağına değinilmişti.    
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)