BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarkozy adaylık yarışından çekildi----

Sarkozy adaylık yarışından çekildi

Sarkozy adaylık yarışından çekildi
21 Kasım 2016 - 00:52 www.finansgundem.com

Sarkozy merkez sağın cumhurbaşkanı adayı yarışında elendiğini kabul etti

Fransa'da cumhurbaşkanı seçimine katılacak merkez sağ adayın belirlenmesi için düzenlenen ön seçimin ilk turuna katılan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yenilgisini kabul etti ve ikinci turda eski Başbakan François Fillon'u destekleyeceğini açıkladı.

İlk turda oy sayma işleme sürerken basına açıklama yapan Sarkozy, kendisine destek verenlere teşekkür etti ve ikinci tura kalma şansının kalmadığını ifade etti. Sarkozy, "İkinci turda François Fillon'u destekleyeceğim." dedi.

Ön seçimin ilk turunda oy kullanılan 10 bin 228 sandıktan 8 bin 400'ü açıldı. Oyların yüzde 44'ünü François Fillon, yüzde 28,1'ini Alain Juppe, yüzde 21,1'ini Nicolas Sarkozy aldı. Seçim yarışına katılan diğer 4 adayın oyları ise yüzde 3'ü geçemedi.

Bu arada ilk tura katılan adaylardan Bruno Le Maire de yaptığı açıklamada, ikinci turda Fillon'u destekleyeceğini açıkladı.

Ön seçimin ilk turuna, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, eski başbakanlardan Alain Juppe ve François Fillon ile yine eski bakanlardan Jean-François Cope, Bruno Le Maire, eski Paris Belediye Başkanı adayı Nathalie Kosciusko-Morizet, Hristiyan Demokrat Parti Başkanı Jean-Frederic Poisson katıldı.

Fransa'daki son anketler, ikinci tur sonucunda belirlenecek merkez sağ adayının, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimini de kazanacağını gösteriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)