BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSarko’yu güldüren karar----

Sarko’yu güldüren karar

Sarko’yu güldüren karar
06 Nisan 2013 - 09:41 www.finansgundem.com

Savcı, ‘Sarkozy soruşturması’nın kapatılmasını istedi

Fransa eski cumhurbaşkanı Sarkozy’nin yasadışı bağış skandalını soruşturan mahkemenin savcısı toplanan delillerin yeterli ve inandırıcı olmadığını iddia ederek eski Cumhurbaşkanı’nın ‘sanık’ statüsünden çıkarılmasını istedi.
Fransa eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aleyhine parfüm şirketi L’oreal sahibi Liliane Betancourt’tan yasadışı yollarla elde edilen para ile ilgili açılan adli dava düşebilir. Fransız Le Parisien gazetesindeki habere göre davanın görüleceği Bordeaux Mahkemesi savcılığı eski cumhurbaşkanı hakkında toplanan delilerin yeterli ve inandırıcı olmadığına inanıyor. Gazetenin savcılık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin 2007 yılındaki seçim kampanyasında Betancourt’un sağlık durumunun kötü olmasını para almak için kullanmaktan şüphelenen adli müfettişlerin bulguları inandırıcı bulunmadı.
‘Adalet Bakanlığı’na tavsiye
Mahkeme savcısı Sarkozy’nin sanık statüsünden çıkartılması ile ilgili tavsiyelerini Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Savcılığın davanın kapatılması önerisini içeren resmi kararı üç ay içerisinde yayınlanacak. O zamana kadar ise, yargılamanın tüm tarafları dava ile ilgili ek görüşlerini sunabilecekler. Fransa’nın eski Cumharbaşkanı Sarkozy hakkında, kozmetik firması L’Oreal’in patronu Liliane Bettencourt’dan yasadışı para aldığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma çerçevesinde Sakrozy’nin ofisi de basılarak arama yapılmış ayrıca ifadesine da başvurulmuştu. Sarkozy de açıklamalarında suçlamaları reddederek bunun komplo olduğunu savunmuştu. Sarkozy son ifade verdikten sonra yaptığı açıklamada da mahkeme güvendiğini ve gerçeklerin er geç ortaya çıkacağına inandığını söylemişti.
Hakim de tehdit edilmişti
Sarkozy hakkında soruşturma açılmasına karar veren Bordeaux Mahkemesi hâkimi Jean Michel Gentil de geçtiğimiz hafta kendisine gönderilen bir mektupla ölüm tehdidi almıştı. Mektupta “Sizler fiziksel olarak iyi korunuyorsunuz. Ancak aranızdan biri ortadan kaybolacak” tehdidi savrulmuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)